– Jeg vil spille alt og etablere meg i elleveren!

Han blir beskrevet som en  jovial type, rask i replikken og har alltid et smil om munnen. Borte mot Senja fikk han sin debut fra start for Moss Fotballklubb. Siden den gang har Momodou Lion Njie ikke sett seg tilbake. Vi har tatt en prat med «Mo».

Foto: mossfk.no

Hvem er Momodou Lion Njie og hvor har du spilt fotball før du kom til MFK?
– Momodou Lion Njie er en utadvendt, energisk og smilende gutt, som elsker å sparke fotball. Født og oppvokst på Kolbotn, startet å spille fotball der, før det gikk videre til Vålerenga i 15-års alderen, deretter ble det senior fotball, med Kolbotn A-laget, i en sesong, også Follo året etter. Var der i et år, før Skeid kom på banen, planen var å starte oppkjøring med Skeid nå i vinter, men da Moss var mulig, fikk jeg tillatelse av Skeid til å gå og trene, prosjektet virket så bra som det gjorde, ble tatt veldig godt imot, og følte meg veldig tidlig som en del av gruppa, da ble det Moss.

Du var lenge på prøvespill før det ble kontrakt. Hvordan er det å vente i spenning så lenge på om det blir kontrakt eller ikke?
– Det ordnet seg ganske tidlig, jeg ble tilbudt kontrakt tidligere enn da jeg signerte den, jeg har spilt i en del klubber, så Thomas Myhre måtte prate med en del daglige ledere også videre, men Thomas Myhre ordnet det, så fikk jeg signert tilslutt. Jeg skulle egentlig trene med andre klubber etter Moss, men jeg ga beskjed om at det ikke var nødvendig, jeg ville bli Moss-spiller.

Dette er ditt første år som seniorspiller. Hva er ambisjonene dine i MFK?
– Som jeg sa da jeg kom til klubben, det er skikkelig kamp om plassene, ikke bare for å være i 11eren, men å være med i troppen til og med.

– Nå har jeg startet 3 av 5 kamper. Det har vært en grei start, men jeg kan mye bedre prestasjonsmessig. Jeg vil spille alle kamper og etablere meg i førsteelleveren, og bidra til at Moss kan kjempe på øvre halvdel. Vi kan matche alle lagene i denne avdelinga og det er opp til oss å vise det. Så får vi se på tabellen til sesongslutt.

– Moss er en klubb som har alle mulige forutsetninger til å spille et nivå opp, det skal jeg gjøre alt jeg kan for at vi skal oppnå når den tid kommer.

Tidligere denne uka spilte dere bortekamp i Florø. Dere dro opp dagen før med buss. Hvordan er det å kjøre buss så lenge til en bortekamp?
– Det må ikke undervurderes hvor tungt det er. Heldigvis ordnet man sånn at vi ankom Florø dagen før, når vi kom fram fikk vi sett ferdig EM-kampen, og gikk rett til sengs. Da var vi klare til kamp dagen etter.

– Det var mange slitne bein og hoder på bussturen hjem, men vi er tente og klare igjen til søndag.

Det ble seier mot Florø og 3 poeng hjem til Moss. Finspillet uteble, men det ble en skikkelig slite seier. Hvordan var stemningen i bussen på veien hjem til Moss?
– De første timene var jeg DJ, da ble det litt sang, kortspill og pizza. Deretter rettet vi fokus på England – Danmark. Etter dette var det en del slitne kropper strødd utover hele bussen, da skulle alle prøve å få tak i skjønnhetssøvnen sin.

I kampen Florø fikk de tildelt et svært billig straffespark i en duell med deg. Hva skjedde i den situasjonen. Var det kontakt?
– Svakt av meg i forkant med tanke på offensiv markering, han setter fart og kommer seg forbi. Jeg stopper opp med beina, tar opp hendene for å unngå alt slags kontakt ettersom vi nettopp gikk opp til 1-0, så bare legger han seg ned og dømmer dommeren straffe.

Aldri straffe! Jeg snakket med Dia etter kampen, han innrømte selv at det var minimalt med kontakt, men rettferdigheten seiret. Vi holdt nullen og tok med oss 3 poeng.

Søndag er det endelig klart for ny hjemmekamp på Melløs. Bærum kommer på besøk. Hva vet vi om Bærum?
– Har sett en del av Bærum, de har noen profiler og gode spillere. De tapte knepent 1-0 mot Hødd nå på onsdag. De har spilt jevnt mot så og si alle lag, så det blir en tøff kamp. Presterer vi slik som vi vet vi kan skal de 3 poengene bli igjen på Melløs.

Vil vi se et MFK-lag med selvtillit som ønsker og underholde mot Bærum?
Ja, 7 av 9 mulige poeng på de siste 3 kampene nå. Alle har vært tøffe bortekamper, så vi er i en god flyt etter en seig start.

Vi har vært fokuserte på å spille bra bortekamper, men nå skal vi spille på Melløs. Da må prestasjonene opp et hakk, som vi vet vi kan!

Hvem på laget tror du er best til å lage mat og hvem er minst god?
– Kan se for meg at Klaussen er rå på kjøkkenet, Skårn eller Bjørnvåg kan være gode kandidater. Minst god må bli Sebastian Pedersen eller Tobias Evjenn, der går det nok mye i mors matlaging eller take-away.

Hvem vinner Copa America og EM?
– Brasil og Italia!

Hvem er ditt store forbilde?
– Utenfor banen så er det nok min far, han har formet meg til det menneske jeg er og den fotballspilleren jeg er.

På banen er det Virgil Van Djik, selvom han spiller på feil lag, komplett midtstopper som har alt. Slik vil jeg også bli.

Hva vil du si til alle mossinger der ute som lurer på om de skal dra på Melløs eller ikke?
– Om du er i tvil på om du skal dra på kamp eller ikke må du komme deg til Melløs! Søndag kl 18!

Nå er vi inne i en god flyt, sluppet inn lite, og scorer en del! Vi setter kjempestor pris på hver og en av dere som støtter oss på alle mulige forskjellige måter, men den beste støtten er når dere står på Melløs og heier oss frem!

Kom å se oss kjempe for vår første 3 poenger på hjemmebane! Det blir morro!

Foto: Christian Thuesen

Momodou «Mo» Lion Njie sier han er i Moss Fotballklubb for å spille.