Neste sesong

Neste sesong er et begrep jeg er møkka lei av. Samtidig har det gitt meg det håpet jeg har trengt og den interessen har aldri falmet. Min virkelige fotballinteresse startet ikke da jeg som guttunge spilte på V/S, selv om jeg husker godt da jeg scoret et avgjørende mål i Mikke Mus cup i Østfoldhallen. Riktignok hadde jeg sesongen før flere selvmål enn mål. Heldigvis ikke like ille som legenden Jamie Carragher som endte med 7 selvmål og 4 mål riktig vei i Premier League.

Min forelskelse og avhengighet av fotball ble vekket av Liverpool og det er fortsatt en av mine livs største kjærligheter. Når man er født i 1984 er det noen år for sent til virkelig å ha fått med meg Liverpool og MFK sin virkelige storhetstid. Selv om jeg levde da MFK ble seriemester i 87, så husker jeg det ikke og heller ikke det legendariske møtet med Real Madrid som jeg ville gitt alt for å kunne opplevd.

Gjennom 90 og 00-tallet holdt jeg derfor motet oppe med «neste sesong». Noen oppturer ble det for MFK og Liverpool, men fortsatt mange skuffelser. Selv om det ble en mager trofehøsting så skal man ikke undervurdere verdien av å drømme. Min gamle favoritt «99 Jerry Månsson» ga meg samme håpet som Steve McManaman også gjorde. Men sakte men sikkert gikk det dårligere med MFK og klubben var i praksis konkurs i lang tid. Nå er klubben vi alle er så glad i nede i sumpa. Men når vi har klart å falle så langt ned og delvis bli reddet av en pandemi fra å falle ytterligere så må det være lov å drømme, drømme om neste sesong, eller også denne sesongen.

Man kan ta fra oss mye, men håpet kan ingen ta fra oss. La oss alle prøve å skape entusiasmen, gløden, interessen sånn at mossinger(deriblant med selv) igjen blir flinkere til å besøke Melløs og være den 12 mann. La oss bidra til at en liten unge som er på sin første kamp med foreldrene ikke bare lar seg glede av prestasjonene til våre 11 mann på banen, men også støynivået, engasjementet og samholdet på tribunen. Dette vil over tid smitte over på hele mossesamfunnet, sponsorer og til slutt spillerne som kan løfte oss opp til der Østfold stolthet skal være, i toppen av norsk fotball. Der MFK faktisk er Moss, ikke den lille byen i Møre & Romsdal(Moss er nesten dobbelt så stort som Molde).

Jürgen Klopp sine ord passer bra for MFK:

«We have to change from doubters to believers»

Erlend Wiborg