IL Kråkene Moss fyller 70 år

Byens ishockeylag IL Kråkene Moss fyller i dag 70 år og er også med det Østfolds eldste ishockeyklubb.

Etter krigen var bandy en stor idrett og mange fotballspillere hadde dette som sin vinteraktivitet på vinterhalvåret. i 1950 besluttet Moss Fotballklubb at bandy skulle skilles ut til en egen klubb sammen med naboklubbens bandygruppe. 20. november var Moss Bandyklubb en realitet.

Interessen får ishockey ble stadig større etter Oslo-OL i 1952 og ishockey hadde ikke behov for like stor bane som bandy. Året etter ble det gjennomført en navnendring til Kråkene. Før klubben flyttet til Ørejordet spilte klubben sine kamper på Melløs.

Klubbens høydepunkt i nyere tid må ha vært 2012/13-seosngen som ble kronet med opprykk til 1. divisjon. Et år hvor de jobbet godt i Sparkebank1 Moss Ishall. Et år vi i Kråkevingen også husker svært godt. Vi ble invitert til å være med å skape litt stemning i hallen og for et kok det var da opprykket ble sikret på våren i 2013. Ishallen kokte med 3000-4000 på tribunen og vi ble spurt om vi kunne stille med bluss og røyk. Vi ble faktisk spurt om å blusse! Tenk det. Røyken lå fortsatt i hallen uka etter.

Fortsett det gode arbeidet dere gjør for barn og unge i nærområdet vårt.

Gratulerer med 70-årsdagen!

Les mer om historien til IL Kråkene her.