Fra hatet til høyt elsket – En takk til René Elshaug

Året er 2013. René Elshaug har akkurat satt inn 2-3 på overtid for Drøbak/Frogn på Melløs. På den tiden var DFI et lag fylt med en del «dra til tryner» for oss motstanderfans. René kunne være en av dem. Han var en irriterende jævel å møte. En du ville ha på ditt lag, ikke som motstander. Som 1. juni 2013. Da hatet jeg deg René.

I 2010 rykket DFI ned fra 2. Divisjon og Nesodden opp fra 3. Divisjon. DFI var i oppløsning og nesten hele laget meldte overgang til Nesodden. Det samme gjorde René. Det var her jeg hadde sett Rene før. Dette var en spiller som var overmoden for nivået og jeg ble jo ikke overasket når jeg så han i 2. Divisjon da Nesodden rykket ned i 2012. Året etter var han på plass i 2. Divisjon igjen, for DFI. Likevel, DFI gikk på trynet med jevne mellomrom den tiden og da laget igjen var i oppløsning igjen. Jeg husker tilbake at jeg postet en artikkel fra lokalavisen og sa at håper vi forsøker oss på Elshaug og Strøm Petersen.

Det var glede da René skulle til Moss. Så var det dette. Jeg hata han fortsatt for det målet egentlig. Sakte men sikkert så jeg hvor bra type René egentlig var og fortsatt er. Fra den upolerte spilleren med håret til alle kanter jeg så i lokalfotballen til en ledertype som satte kassa fram og var faen ikke redd for å si hva han mente om medspillere, motspillere, sportslig ledelse og dommere. Satan for en deilig fyr! At han ikke var redd for å slakte seg selv om han ikke leverte. Hvordan ikke elske en sånn kæll?
Han hadde  alt vi supportere ville ha. Ikke var han showman heller, men rolig general som sa klart ifra når ting ikke fungerte. Vi takker deg Rene. Vi veit hvor mye du har ofret for å spille for klubben vår. Tusen hjertelig takk for mange deilig raid, par feilpassninger og at du har satt krav til dine omgivelser når andre har vært tause.

René Elshaug. Navnet gir en glede å si etter 7 år i MFK-drakta. Det var tungt å få nyheten den dagen du takket av i klubben. Jeg kan ikke annet enn å takke. Takk for du ga juling, fikk juling og satte skapet på plass. Du etterlater deg ett tomrom mer enn spilleplassen din.  For å sitere en medspiller etter du var tilbake fra skade mot Kvik Halden i høst: Vi er et annet lag med René.

På vegne av mange: Tusen takk René.