– Husker at fattern ofte spurte om jeg ville bli med på Melløs

Dette er en artikkelserie om alle de fantastiske vi har i og rundt Kråkevingen. Hvor godt kjenner vi hverandre og hvordan fattet de interessen for Moss Fotballklubb. Neste ut er han som er «født i feil by», Filip André Kristiansen.

Navn: Filip André Kristiansen

Alder: 20 år

Bosted: Rolvsøy, Fredrikstad

Kan vel si at jeg ble bitt av MFK-basillen via min far. Jeg var vel 6-7 år å begynte med fotball på Rolvsøy. Det å være fra Fredrikstad for så å holde med Moss er egentlig ganske morsomt. Omgitt av ævletroll som ikke skjønner fotball kan forsåvidt i lengden bli litt kjedelig, men enn så lenge så holder jeg ut. En kan på en måte si at jeg er «født i feil by».

Husker at fattern ofte spurte om jeg ville bli med på Melløs. Jeg begynte vel med fotball fordi jeg måtte ha noe å drive med etter skolen. Synes ikke det var veldig gøy egentlig Om jeg husker når første gang jeg var på Melløs? Nei, men husker bare at jeg ville hjem med en gang. En annen gang på Melløs. Tror det var spilt i drøyt 20 minutter inn i første omgang hvor jeg spurte pappa om vi kunne dra hjem. Vi hadde vært i kiosken hvor jeg hadde fått brus og godteri, det var nok for meg. Da ville jeg hjem. Interessen var begrenset i starten, men etterhvert så ble fotballen mer og mer viktig for meg. Det var alltid et høydepunkt å dra på Melløs, selv om vi slet nede i 2. Divisjon

Da jeg var yngre var Martin Thømt Jensen et stort forbilde. I og med at jeg spilte midtstopper selv ble det naturlig å følge med på Thømt Jensen under matcher. Han var en veldig god midtstopper, tøff i duellspillet, en lagspiller og ekstremt god til å ta med seg ballen framover å sette i gang angrep.

I alle de årene jeg har fulgt med Moss har det så og si bare vært motgang, så sliter litt med å finne noen gode minner. Eller kanskje vi skal kalle det oppturer? Har vært med på alt fra 4-0 tap borte mot Østsiden i 2013. Husker jeg sykla til den kampen. Aldri har det tatt lengre tid å sykle fra Østsiden og hjem. Var mye artigere i 2017 selv om det var bra motvind den høstdagen. 5-0 tap hjemme for Førde, med 50 tilskuere på ståtribunen i øs pøs regnvær i 2013. Det har blitt noen av dem.
Noe jeg husker godt er snuoperasjonen til Arne Erlandsen høsten 2013. Det ble en opptur etter en tøff vårsesong. Jorge Rodriguez scoret på brassespark. Sykeste målet jeg har opplevd på  Melløs. Sesongen 2015 med Ørjan Christiansen er også en sesong jeg husker godt. Det var en bra sesong hvor vi kjempa i toppen og spilte morsom fotball. Vel, i alle fall første del av sesongen

Etter nedrykket i 2016 vi startet opp  i 2017 med Ole Martin Nesselquist ved roret ble et sykt løft for en klubb som hadde slitt lenge. Kjetil Berge, Martin Thømt Jensen og Morten Giævers inntog i klubben gjorde noe med laget og ikke minst interessen rundt klubben. Klubben var fantastiske på markedsarbeid og sosiale medier. Det var rett og slett drit gøy å følge Kællane. Sesongen endte med et vel fortjent opprykk og opprykkskampen mot Oppsal bekreftet dette.

En kommer selvfølgelig ikke utenom bortekampen mot lillebror Glomme i 2019. Husker jeg tok bussen hjemmefra og ned mot Fredrikstad sentrum. Møtte mange kjentfolk på vei til Stadion, fikk mange stygge blikk husker jeg. Selve kampen var en jevn og tøff batalje. Kællane sto på og ga 100% i alle situasjoner og da Christoffer Skårn banka inn 1-0 i det 75. Minutt, eksploderte det i bortesvingen. Da dommer tilslutt blåste av var det så enormt deilig å forlate den møkkastadion å se de kritthvite trynene til alle Glommefolka på vei hjemover. Vi ødela opprykket for dem.

En ting er sikkert. Jeg er ikke den eneste MFK-supporteren som bor på Rolvsøy. Jeg veit om to andre, og den ene har alltid mye julelys på huset sitt.

Foto: Magnus Gulliksen, Josimar