Før kampen: Moss FK – Tromsdalen

Plassering i 2019: 16. plass i OBOS-Ligaen
Trener:  Alexander Samuelsen og David Lundblad
Hjemmebane: TUIL Arena

Siste møter mot Moss:
2010 (1 div): 4-2 B
2010 (1 div) 0-0 H
2009 (1div) 2-1 H             
                                            
Før kampen
Søndag ønsker vi velkommen en gammel kjenning til Melløs!  Det er 10 år siden TUIL var på Melløs og den siste uken har vært innholdsrik for klubben. For tro det eller ei. Et tidligere TUIL produkt har denne uken signert for Arsenal.

Det tidligere TUIL-produktet George Lewis Igaba-Ishimwe Maniraguha har signert for Arsenals U-23 lag. Ikke verst av en spiller med 6 kamper i norsk seniorfotball forrige sesong, og litt av ett byks fra Tromsø 3 hvor han spilte for i 2016.      

Her må det nevnes at han er født i Rwanda. Rwandas eget turistråd har en sponsoravtale med Arsenal som spenner seg over 3 år og er på ca. 350 millioner norske kroner. Dette er en kontroversiell avtale da ifølge NRKs artikkel på saken finansierer mellom 30-40 % av statsbudsjettet av bistandspenger. En kan ikke unngå tenke det er en dose «sportwashing» i denne overgangen. Vi i redaksjonen ønsker lykke til!

Hendelse nummer to som gjorde av redaksjonen måtte lage en ny før kampen (takk skal dere faen meg ha) er at hovedtrener Jonathan Hill har fått nye arbeidsoppgaver i klubben. Assistenten og trener for TUIL 2 har tatt over. Resultatene har muligens ikke vært som forventet i Tromsdalen, men det må sies at stallen er ikke i nærheten av å være noe opprykksfavoritt. Tromsdalen er i gang med ett generasjonsskifte og når en ser hva en har mistet må en regne med 1-2 middels års før en kan tenke på høyere plasseringer.

Visste du?
Tidligere MFK-spiller Morten Giæver spilte for TUIL fra 2006 til 2009. I dag er han tilbake i Tromsø by, menn som utviklingsansvarlig i Tromsø IL.

Kråkevingen tipper: 8. Plass