Før kampen: Moss FK – Skeid

Plassering i 2019: 15. plass OBOS-Ligaen
Trener: Gard Holme
Hjemmebane: Nordre Åsen (Valhall)

Siste møter mot Moss:
2014 (2 div) 2-3 B
2014 (2 div) 1-3 H            
2018 (Tren) 3-3 B

ADVARSEL! Dette er en tekst om fotballromantikk. Folk som ikke liker helgens motstander bør hoppe over denne før kampen. Vi andre finner frem Kleenex og graver i minnebanken.

Lørdag tar vi imot Skeid på Melløs! For oss fotballromantikere i redaksjonen er Skeid en drømmemotstander. Klubben som definerte talentutvikling før akademier og fotball-SFO fantes. Klubben som ga unge spillere sjansen og da de traff gull. Da traff de GULL. I tillegg til å være en skikkelig roteklubb med jevnlige økonomiske problemer, inneklemt mellom to større klubber med finansielle muskler,  mange nesten-konkurser og kreative påfunn (Hei Skeid 24!). Skeid har liksom bitt seg fast på en imponerende måte og selv om de rykker ned spretter de opp igjen med jevne mellomrom. Vi tar av oss hatten vi ikke har for denne klubben. Og det er før vi har begynt på spillerstall, både tidligere og dagens.

Vi i Kråkevingen har og hatt en av våre beste opphevelser mot Skeid borte på Voldsløkka i 2005. Moss vant 1-2 og hadde heng på direkte opprykk til Tippeligaen før siste runde mot Sandefjord. 16 busser var i kortesjen til Voldsløkka og bildene fra den kampen er rørende for alle med svart og gult hjerte.

Funfact: Gamle Voldsløkka lå på et viktig arkeologisk sted hvor utgravninger har vist spor av aktiviteter datert helt tilbake til vikingtiden.

Som barn av 90-tallet kan en ikke unngå drømme seg tilbake når Skeidspillerne het Kjølø, Berre, Dos Santos, Hovi, George, Hansen, Schei Lindbæk og ikke minst Dagfinn Enerly. Det var schwung over gutta fra Torshov og de var på siste amatører på toppnivå.

Nå er klubben flyttet til Nordre Åsen og dagens Skeidgutter å passe på er toppscorer Johny Per Buduson. Årets toppscorer er sammen med midtbanen med Yususf, Andresen og Hestnes (inntil han brakk håndleddet mot Florø) virkelig noe kællane må se opp for. Det er en midtbane det lukter svidd av på dette nivået. I tillegg har Skeid Daniel Braaten som på en god dag har kvaliteter og xX-faktor fra en annen planet.  Bak dirigeres forsvaret av Berglie og veteranen Idar Nordby Lysgård i mål.

Rettelse: Årets mål i Tippeligaen tilbake i 1999. Klipp: NRK