Før kampen: Kvik Halden – Moss FK

Plassering i 2019: 2. plass PostNord-Ligaen avd. 1
Trener: Kent Bergersen
Hjemmebane: Halden Stadion

Siste møter mot Moss: 
2019 (2 div) 1-1 B
2019 (2 div) 1-4 H
2019 (Tren.) 4-1 B

Visste du? Halden er nest største by som aldri har hatt lag på toppnivå i fotball i Norge.

Vi har brukt litt tid på å lete etter en vinkel om Kvik Halden til denne før kampen. Kvik Halden som rykket opp fra 3. div og nesten gikk rett opp til OBOS-LIgaen forrige sesong. Hva skal en si her da? En ok spillerstall med latterlig flyt og de to beste spillerne er enten skadet eller gått videre. Det er såpas bredde i dette Kvik Halden-laget at det skal prestere godt på dette nivået. Dog trolig ikke i nærheten av opprykk. (For mer, hør VingenPod episode 5)

Undertegnende tok turen til Halden i et forsøk å finne et halmstrå. Det var en reise inn i en ganske annerledes kampopplevelse enn hva en er vant til. I coronatider hvor det skal være fokus på færrest mulig på tribunen og i arrangementet må en stusse på ting som oppsøkende kiosksalg og ballgutter. For ikke å nevne et så stort antall «vakter» at en skulle tro du var på konsert med betraktelig flere enn 200.

Vi har som kjent startet sesongen godt under forventingene. Til lørdag får vi vår andre seier – på tribunen. For her trenger vi to mann på utsiden av gjerdet for å vinne tribunekampen. Da undertegnede var på kamp ble han overdøvet av hele to heiarop med heia Kvik, et av disse fra en person med Sarpsborg 08 matboks. Dette blir klink B for fansen i det minste.

Som om ikke det var nok er det bare å forberede seg på en reise tilbake til 90 tallet over høyttaleranlegget. Vi siterer  en Vålerenga-supporter

«Han speakern… må han forsøke være kul hele tiden? Han høres ut som Howard … han radiofjompen fra 90 tallet. «

Der har vi Halden altså. For fans som vil ta et glass må vi jo selvsagt anbefale å ta turen til Per og BARhare