Før kampen: Moss FK – Fløy

Hvem hadde trodd at Moss Fotballklubb og Fløy Flekkerøy skulle ligge på 1. og 2. plass i sommerferien. Nå er det 9 poeng som skiller lagene og laget fra Flekkerøy har falt til 3. plass etter ferien.

Lørdagens motstander ligger 9 poeng bak MFK med en kamp mindre spilt som en følge av Øygardenskonkurs tidligere denne sesongen, og 5 poeng bak Arendal på en 2. plass.

Oppgjøret på Flekkerøy tidligere i sesongen endte med 0-2 seier til MFK etter en tidlig scoring av Noah Alexandersson og en sen scoring av kaptein Kristian Strande. Gjestene har siden den gangen solgt storscorer Kristian Lien til Mjøndalen til OBOS-ligaen og erstattet Lien med Peder Dovland fra Mandalskameratene som i år er avdelingskollega med Sprint-Jeløy i Norsk Tipping-ligaen.

Det er ingen tvil om at Dovland er en spiller med nese for mål med 13 mål på 12 kamper forrige sesong og 13 mål på 13 kamper for Mandalaskameratene denne sesongen. Nykommeren bemerket seg da han scoret i forrige runde mot Strømmen sist helg. Et oppgjør hvor Strømmen ledet 0-2 til pause før Fløy kom tilbake med to scoringer i 2. omgang, men på overtid var det Strømmens Christopher Cheng som avgjorde til fordel for Strømmen med sin sene matchvinnerscoring til 2-3.

Fløy er et av overraskelses lagene denne sesongen. Da MFK møtte Fløy på Cemo Arena tidligere i år var laget ubeseiret på hjemmebane. Fløy er også det eneste laget som har slått Ørn-Horten i Lystlunden med 1-5 i siste kamp før ferien. Når vi vet at Ørn-Horten har 11-2 i målforskjell hjemme mot de to lagene som ligger over Fløy på tabellen er det en sterk prestasjon.

Etter ferien åpnet de med 5-1 hjemme mot Christoffer Skårns Ullern før det ble tap mot Shadi Alis Strømmen forrige helg. Joey Harðarsons menn har gjort sine saker bra på bortebanen denne sesongen. Før helgens runde står laget med 4-2-1 på bortebane.

En spiller vi bør se opp for er Emil Grønn Pedersen som står med 6 mål denne sesongen og de har en solid sisteskanse i Ante Knezovic som sto en solid kamp i det motsatte oppgjøret.

Det andre overraskelseslaget denne sesongen er vårt kjære MFK. Oddsen var nok noe lavere på at Kællane skulle kjempe helt i toppen enn Fløy, men det har flytt greit denne sesongen. Helt til forrige helg i Lystlunden riktignok.

Hvor mange mossinger som hadde tatt turen over fjorden er usikkert, men det spekuleres i alt fra 300 til 600 stk. Jeg tror vi finner svaret et sted på midten, men utenom selve kampen var det flott atmosfære i Horten med flagghav og gul discorøyk ved innmarsj.

En lyver ikke når en sier det var årets svakeste prestasjon av MFK. Om det er var nervene som tok våre helter vites ikke, men jeg vil tro vi får se en revansjesugen gjeng som entrer Melløsmatta lørdag ettermiddag.

Verdt å merke seg er at Noah Alexandersson er tilbake etter å ha sonet to kampers karantene. Mange har pekt på at savnet av svensken etter ferien har vært stort og skal vi tror svensken selv er han veldig klar for å bidra på banen.

I Horten ble vi introdusert for nysigneringene Marius Hagen og Mathusan Sandrkumar. Sistnevnte går under kallenavnet Madhu mens midtbanespiller Hagen noterte seg for MFK sitt trøstemål i Horten.

En annen nykommer vi så i aksjon for første gang var Christian Wagner som skal være på lån her ut sesongen. I mandagens rekruttkamp var han svært toneangivende da rekruttlaget smadret Lisleby hjemme på kunstgresset. Wagner var et stadig uromoment og kunne notere seg for en scoring i mandagens oppgjør.

Det blir derfor spennende å se om trenerteamet med Thomas Myhre i spissen gjør noen endringer fra laget som start sist runde. Kanskje vi kommer ut i en formasjon med 3 midtstoppere eller at noen av nykommerne kanskje får muligheten fra start mot Fløy.

En seier mot Fløy vil bety mye ettersom Arendal har spillefri denne runden før MFK reiser til Arendal allerede neste runde. Med 6 poeng på de to neste kampene vil derfor være gull verdt før MFK har spillefri etter kampen i Arendal.

Avspark på Melløs stadion er 15.00. Vi håper at så mange som mulig tar turen for å støtte Kællane og hjelpe til opp på hesten igjen.

Queens Pub i sentrum åpner kranene 12.00, Rompuben 13.00 og Øre Villa Kro åpner trolig 13.30.

Billettpriser:
Kr 120,- Voksen
Kr 60,- Barn/Honnør
Kr 50,- Kråkevingen (Gjeleder kun på ståtribunen)

Foto: Christian Thuesen