Skuffende forestilling i Horten

Mange mossinger hadde tatt turen over fjorden til Horten for å overveie lørdagens kamp. Kællane leverte det som beskrives en skrekkelig opplevelse og det første tapet mot Ørn-Horten på 19 år.

Kællane startet riktig nok med ballen da dommer blåste i gang kampen, men det var noe som ikke stemte. Ørn-Horten gikk rett i strupen på MFK. Det betød mye for Ørn-Horten å endelig å få spille foran et skikkelig publikum da det hadde kommet en god del mossinger over Oslofjorden.

Hjemmelaget stresset MFK til å gjøre feil, men takket være Mathias Eriksen Ranmark som holdt MFK inne i kampen lenge med et par viktige redninger, men etter drøye halvtimen kom Ranmark selv i fokus. Først spilte han ballen rett i beina til en Ørn-spiller før han fulgte opp med å rydde opp etter seg selv ved å avverge til corner.

På den påfølgende corneren skulle dagens første scoring komme. Ørns kaptein stanget inn 1-0 og Ørn-spillerne svarte med å gestikulere mot de tilreisende fra Moss. På en side kan en skjønne det, men på en annen side ikke.

Selv etter scoringen maktet ikke MFK noen verdens ting. Like etter 1-0 scoringen lå ballen i nettet nok en gang, men scoringen ble avblåst for angrep på keeper i situasjonen i forkant. Kanskje noe billig? MFK fortsatte i samme spor nemlig skape trøbbel for seg selv. I det kampen nærmet seg pause fikk MFK innkast inne på Ørn-Hortens banehalvdel. Istedenfor å roe det ned ble innkastet kastet raskt tilbake mot stopperduoen som ikke fulgte med. Dermed kom Ørn-Horten brått alene med Mathias Eriksen Ranmark som ikke kunne gjøre stort annet enn å se Adrian Rogulj øke til 2-0 for hjemmelaget.

Et innkast på motsatt banehalvdel som endte opp direkte opp i scoring til motstander skal ikke skje. Dette beskrev egentlig bare hvordan MFK opptrådte i 1. omganng.

Det kunne vært større ledelse til Ørn-Horten før pause, men MFKs beste Mathias Eriksen Ranmark sørget for at de tilreisende fortsatt hadde litt håp med seg inn i pausen.

Etter hvilen gjorde Thomas Myhre et bytte da Jesper Grundt ble byttet ut med Thierry Dabove. Det skulle ikke ta lang tid før MFK skapte flere småfarligheter rett etter pause enn hva de gjorde i hele 1. omgang.

Likevel var det noe som ikke stemte denne lørdagen for MFK. Med 20 minutter igjen på klokka hadde ikke MFK skapt en eneste stor målsjanse da dommer pekte på straffemerket og straffespark til Ørn-Horten. Adrian Rogulj gjorde ingen feil fra straffemerket og økte til 3-0 og den berømte spiker’n i kista.

MFK fikk riktignok et trøstemål på overtid med nykommer Marius Hagen, men til ingen nytte. MFK tapte fortjent i det som kan kalles sesongens svakeste prestasjon til nå.

Allerede lørdag neste uke er det nye muligheter til å komme seg opp hesten igjen når serietreer Fløy kommer på besøk til Moss. Avspark er kl 15.00.

Foto: Christian Thuesen
Kampfakta

Ørn-Horten – Moss FK 3-1(2-0)
Lystlunden, Horten

Tilskuere
867

Mål
1-0: Thomas Knutsen
2-0: Adrian Rogulj
3-0: Adrian Rogulj
3-1: Marius Hagen

Gult kort
Nuno Soares, Ørn
Christian Hargott, Ørn

Moss FK XI 4-3-3
Ranmark – Andresen(Sandrakumar), Strande, Welinder(Andersen), Getz – Håpnes(Hagen), Koko, Grundt(Dabove) – Potur, Claudio Braga, Farah