Før kampen: Moss FK – Eidsvoll Turn

Plassering i 2019: 1. plass i Norsk Tipping-ligaen avd. 1
Trener: Joakim Dragsten
Hjemmebane: Myhrer Stadion

Siste møter mot Moss:
1981 Cup 5-1 (Melløs Stadion)
2013 Treningskamp 1-2 (Melløs Kunstgress)
2014 Oddsen Ligaen 0-2 (Myhrer Stadion)
2014 Oddsen Ligaen 3-2 (Melløs Stadion)

Årets første hjemmekamp er det Eidsvoll Turn som gjester Melløs. Turn vant sin avdeling forrige sesong foran Lørenskog etter en langt og tett duell. De har med seg det meste av stammen i laget som må sies å ha god lokal forankring. Spillere som Kolbjørnsrud og islendingen Kristjannson må levere på dette nivået hvis Turn skal ha en mulighet til å berge plassen.

Turns mest markante signering må være Ulrich Ness fra Strømmen. Med 100 Obos-kamper under beltet er dette rutine som trengs på Myhrer.

I mangel av de store profilene på Turn kan vi jo ta med at en av våre store helter fra forrige storhetstid; «Super» Gard Kristiansen spilte en halv sesong for Eidsvoll Turn i 2007.

Oppsummering
Eidsvold Turn skal få kjenne på nivåforskjellen fra 3. divisjon. Det kan stilles spørsmål om keeper og forsvaret har rutine nok for å sparke fra seg på dette nivået.

For å skape klikk og overskrifter har vi i redaksjonen bestemt oss for å etterligne rettighetshaverne til norsk fotball ved å gi teite navn til liksom-derbyer. Og for den oppadgående av dere nå er linken mellom Moss og Eidsvoll begivenhetene i 1814 hvor Mossekonvensjonen sikret grunnlovens plass i unionen med Sverige.

Verdt å merke seg: I kampen mot Kvik Halden fikk Eidsvold Turn Furseth og Kristengård utvist. Så Turn stiller med helt ny forsvarsrekke.

I vårt tabelltips har vi troen på et nyopprykket lag med mental flyt og tror Eidsvoll Turn klarer seg i PostNord-Ligaen. Kråkevingen tipper: 11 plass.

Velkommen til Melløs!