Før kampen: Senja – Moss FK

Plassering i 2019: 11. plass PostNord-Ligaen avd. 2
Trener: Kjetil Warholm
Hjemmebane: Senja Storhall

Siste møter mot Moss:
2012 (2 div): 5-3 (B)
2012 (2 div) 3-1 (H)

Lørdag tar Kællane turen til Norges nest største øy og møter FK Senja i Senja Storhall.

Når en kikker på dagens Senja stall og historien til klubben må familien Johnsgård nevnes. Arvid Johnsgård stiftet klubben etter krigen og var aktiv i mange år samtidig som han var ordfører lokalt og senere fylkespolitiker. Samme mann fikk utdelt kongens fortjenestemedalje i 2004 og slikt hyller vi i redaksjonen!

Familien Johnsgård fortsatte å sette sitt preg på klubben igjennom å engasjement og ikke minst flere spillere. I dagens tropp finner vi ikke mindre enn 4 blad Johnsgård i to brødrepar. Markus og Mathias, og Henrik og Christer kjent fra NRK. Som det ikke er nok er sportslig leder i klubben er Walter Johnsgård og i sportslig utvalg sitter den gamle storscoreren Ørjan Johnsgård.

Vi tar av oss hatten vi ikke har og hyller denne familien sin innsats for lokalfotballen!

Senja som nyopprykket ble spådd ned av de fleste i forrige sesong, men reddet plassen med 1 poengs margin over Elverum som rykket ned. Laget viste en stayerevne og en seighet i de riktige kampene de måtte for å ta nok poeng. Kombinert med en enorm hjemmebanebanefordel er lørdagens motstander kjent for å være ett seigt lag å møte.

Senja sitt problem er en tynn spillerstall. Utenfor en god 11’er er det litt tynt i rekkene og før årets sesong har Kildalsen og Sindre Eggen trappet ned. Inn har umeritterte spillere i denne sammenheng kommet og for å holde plassen er Senja helt avhengig av at Johnsgård på topp er i form. Senja er blitt spådd ned av mange og skal nok ligge på nedre halvdel.

Kråkevingen tipper: 10 plass.

Kråkevingens tabelltips var basert på at Senja skulle spille på sin gamle hjemmebane Senja Stadion. Denne er kjent som en forblåst bane som gir hjemmelaget en kjempefordel. Vi siterer en spiller som av forståelige grunner vil være anonym: «det var så j*vlig kaldt og surt, tiden gikk sakte. Så kom regnet…….når jeg kom inn i garderoben og skulle skifte kunne jeg knapt se pi**en min engang»

Vi i Kråkevingens redaksjon takker på vegne av kalde fotballspillere fra Østlandet og gratulerer så mye med flott fotballhall.

Visste du?
Tidligere MFK-spiller Rune Reidar Isaksen (2015-2016) spilte for Senja fra 2010 til 2013. Ekholt trener Erik Gillebo har også en fortid fra Senja tilbake i 2012 og 2013.
Senjas kaptein tilbake i 2012 Mads Nordmo er nevø til tidligere driblefantom for MFK, Kurt Tunheim.