– Fokuset er å ta 6 poeng i de to siste kampene

Sesongen 2021 er snart ferdigspilt. For Stian Andersen sin del har det endelig vært en sesong som ikke har vært preget av skader. Mot Hødd vil han avslutte sesongen hjemme på Melløs med seier.

Foto: mossfk.no

Da vi pratet med deg i forkant av bortekampen mot Senja tidligere i sommer spurte vi deg om hvordan det var å spille fotball igjen. Hvordan har kroppen tålt det tøffe kampprogrammet som har vært til tider?
– Det tette kampprogrammet har naturligvis vært belastende i perioder, men kroppen har respondert bra. Det skal sies at våre dyktige fysioterapeuter fortjener mye av æren for det.

Du har brukt draktnummer 4 denne sesongen. Et nummer som forplikter. Hvordan er det å bære et draktnummer betyr så mye for mange mossinger?
– Personlig har jeg ikke reflektert så mye over det. Jeg er glad i ansvar, og håper likevel at mossingene (kanskje til og med Einar) er fornøyde med måten jeg har fremstått på, og da spesielt med logoen på brystet og nummer 4 på ryggen.

I bortekampen mot Kongsvinger ble du utvisst for hands etter kun 8 minutter. Hva gikk igjennom hodet da du valgte å slå vekk ballen med hånda i den kampen?
– Åpenbart var det ikke et bevisst valg å slå bort ballen for å hindre mål. Jeg var uheldig, og handlet kun basert på refleks.

Det var uansett veldig kjipt å sette lagkameratene mine i en dårlig posisjon i en allerede vanskelig kamp.

Du har blitt brukt som midtstopper og venstreback denne sesongen. Etter at Thomas Myhre tok over ser det ut som du trives i trebackslinje enn i en firebackslinje. Det samme så vi høsten 2019 hvor vi også opererte med tre midtstoppere. Hva tenker du selv her?
– Jeg trives veldig godt som sidestopper i en trebackslinje. Da får jeg i større grad bidra i det oppbyggende spillet, og kan være mer aggressiv defensivt.

Er det slik at vi alltid skal ha innoverskrudde frispark og hjørnespark så langt det lar seg gjøre? Denne sesongen har vi fått se deg slå frispark og hjørnespark eller er det at du bare har en bra venstrefot?
– Innoverskrudde dødballer er det vi ønsker. Som forsvarsspiller er det, etter min mening, vanskeligere å forsvare seg mot da ballen allerede er på vei mot mål.

Vi ønsker jo innoverskrudde dødballer og jeg fikk ta noen dødballer fordi jeg vikarierte for Leo på venstreback da han var skadet.

I forkant av denne sesongen forlenget du kontrakten din med Moss FK ut denne sesongen. Får vi se deg i Moss-drakt i 2022 også? Er kontraktsforhandlingene i gang?
– Det jeg fokuserer på nå er å ta 6 poeng i de to siste kampene, og fullføre sesongen på best mulig vis. Jeg trives uansett veldig godt i Moss og er veldig takknemlig for all tilliten jeg har fått både på og utenfor banen.

Vi ser en mye bedre defensiv struktur i laget i høst. Hva konkret har dere gjort i høst?
– Strukturen defensivt har hatt god progresjon. Det har gjort at spillerne lenger opp i banen stoler på oss, og tør å ta større risiko. Det er et resultat av mange mål for og få imot.

Forrige helg er glemt. Nå er det Hødd på Melløs. Heldigvis er Melløs ikke like elendig som Halden stadion, men hvordan har Melløsmatta vært de siste kampene?
– Den begynner naturligvis å bli sliten og noe gjørmete, men det skulle bare mangle. De som jobber med gressmatta har uansett gjort en enormt bra jobb, og vi er svært takknemlige for det.

Hva vet vi om Hødd? Hvordan skal vi angripe gamleklubben til Bam Carlos?
– Hødd er et meget solid lag som har sikret kvalik-plassen i avdelingen vår. Det er kun Alta, Asker, Kongsvinger og Moss som har tatt poeng borte mot dem på Høddvoll foreløpig. De er direkte og sterke i duellspillet.

Vi skal fremstå som bunnsolide defensivt og da er jeg helt sikker på at angrepsrekka vår kommer til å lage problemer for Hødd.

Årets siste hjemmekamp for sesongen mot Hødd. Hva vil du si til mossingene før årets siste hjemmekamp?
– Jeg håper på at så mange som mulig møter opp på Melløs for å støtte oss i denne kampen. Så skal vi sørge for å gjøre lørdagen deres underholdende og ta 3 poeng!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg

Stian Andersen trives godt i Moss FK. Hva som skjer neste sesong er uvisst.