Askar flytter hjem til Moss

Kontrakten til Amin Askar med Kristiansund går ut etter endt sesong. Nå flytter den tidligere vingen hjem til Moss.
Kråkevingen kjenner til at Askar skal ha vært hjemme i Moss på boligjakt tidligere i år. Den jakten ser ut til å ha materialisert seg. Ifølge kona skal de flytte til Moss etter årets fotballsesong. Det melder hun på Snapchat-vloggen Hjemmebane.

Foto: Alvin Holm

Ifølge deres Instragram-profil er dette en konto der en gjeng idrettsfruer sprer glimt fra hverdagen. Denne uken var det kona til Askar sin tur, og hun fikk spørsmål om hva som skjer med Amin etter sesongen. – Ikke godt å svare på hva som skjer enda. Men han er ferdig i KBK etter denne sesongen, og vi skal flytte hjem til Moss hvertfall, svarte hun.

Tidligere i høst har vi i Kråkevingen blitt fortalt at Askar har vært hjemme i Moss på leting etter sted og bo. Om det blir OBOS-ligaen med MFK neste sesong på den tidligere vingen vet vi ikke, men det setter selvsagt i gang spekulasjonene.

Askar kom til MFK i 2003 fra Kambo som 18 åring, og ble tatt rett opp i A-stallen. I sin første sesong på toppnivå i 1. Divisjon ble det 25 kamper og 1 scoring. Den påfølgende sesongen ble det 15 kamper og 2 scoringer på angriperen. I 2005 var en det en skade som holdt Askar ute av spill hele sesongen, men i 2006 var han tilbake for fult.

I 2007 fikk Askar en ny vår da han ble omskolert til vingback av daværende MFK-trener Geir Bakke. Fra sin backposisjon scoret han 7 scoringer i løpet av vårsesongen før han ble flyttet lengre opp i banen utover høsten og flere mål ble det ikke. I den berømte styrevedtak om opprykk til Tippeligaen-sesongen i 2008 ble det 22 kamper og 6 scoringer for et MFK-lag som skuffet stort i Adeccoligaen med 9. plass.

Vinteren 2009 ble det utenkelige en formalitet. Askar ble solgt til rivalen FFK i Tippeligaen for en flau million norske kroner til mossingenes store fortvilelse og ikke minst skuffelse. MFK hadde mistet spillere til FFK tidligere, men denne overgangen smertet mer. Det var snakk om en mossing, en av oss som meldte overgang til FFK. En overgang som mange fortsatt har problemer med å svelge den dag i dag 13 år etterpå.

Etter 3 sesonger i Glomme bar ferden videre til Bergen og Brann. Her ble det også 3 sesonger som endte til slutt med et nedrykk via kvalifiseringspill mot Mjøndalen. Snuten vendte så tilbake til Østfold igjen. Geir Bakke var ny hovedtrener i smurfelandsbyen langs Glomma og Askar signerte en låneavtale som strakk seg ut 2015-sesongen med Sarpsborg 08.

Etter sesongen i Sarpsborg 08 gikk turen sydover til nest øverste nivå i Tyrkia og Şanlıurfaspor. Her ble det to sesonger før nok en gang ferden igjen hjem til Østfold og til Geir Bakke i Sarpsborg. Etter 2019 var det slutt i Sarpsborg og en annen gammel kjenning fra Moss kunne lokke med Eliteseriefotball i Kristiansund som til den dag i dag er under ledelse av tidligere MFK-kaptein Christian Michelsen.

Nå vender nok en gang snuten hjem til Østfold og Moss for Askar som fyller 38 år i løpet av 2023. Kanksje det blir Melløs, Nøkkeland, Råde idrettspark eller Europris Arena som blir neste stoppested for Askar?