– All honnør til de som har støttet oss hjemme og borte

Før denne sesongen meldte Casper Hjerpseth overgang fra Sprint-Jeløy til Moss Fotballklubb. Debuten på seniornivå kom borte mot Vestfossen og ble flyttet opp i A-stallen i sommer. Det har blitt noen innhopp på unggutten fra Jeløy, men det er for rekruttlaget vi har sett unge Hjerpseth briljere i MFK-drakt.

Foto: Christian Thuesen

Hvem er Casper Hjerpseth?
– Nei hva skal man si her, jeg er en ung midtbanespiller som definitivt liker meg best med ball i beina.

Jeg liker gjerne å ta styringen på banen og kommuniserer så mye jeg kan (muligens litt mye til tider) både på og utenfor banen.

Før denne sesongen meldte du overgang fra Sprint-Jeløy til Moss FK. Hva er den største forskjellen på klubbene?
– Det er to veldige gode klubber på hver sin måte, men største forskjellen er vel at det er litt mer topping og satsing i større skala i MFK.

Du fikk din debut borte mot Vestfossen i cupen og ble kastet til ulvene hjemme mot Kongsvinger. Hvordan opplevde du de to kampene?
– Det var nesten litt natt og dag. I kampen mot Vestfossen var det vi som styrte kampen på noe som så ut som et beiteområde.

I Kongsvinger-kampen fikk vi skikkelig god motstand på en strøken matte på Melløs, noe som førte til vesentlig mer løping defensivt. Det var utrolig gøy å få spille begge kampene, og ikke minst gode erfaringer!

Du har spilt så og si det meste av kamper for rekruttlaget denne sesongen. Hvordan synes du årets sesong i Amedialigaen har vært?
– Sesongen har vært alt i alt veldig bra, hvertfall med tanke på hvor mye juniorer vi har brukt i mens de har kjempet om å spille en god interkrets sesong.

De tre siste kampene bærer kanskje litt preg av mye slitende bein og sykdom som vi har slitt med siste tiden, men ser vi bort fra de kampene har det vært en god sesong hvor vi har vist mye gode takter.

Hvis det er en kamp i Amedialigaen du var ekstremt fornøyd med. Hvilken og hvorfor?
– Det er uten tvil kampen mot Borgen! Det er en kamp hvor vi hadde mye ball og hvor vi spilte vårt spill.

Vi presset på i 45 gode minutter uten helt å få ballen i nettet, men da vi fikk vår første i nettet rundt 49 minutter rant det på og vi vant 5-1. På toppen av det hele, så scoret jeg i den kampen. Det er alltid deilig!

Vi vet aldri hva disse rekruttlagene stiller med. Hvordan skal vi slå Vålerengas rekrutter?
– Jeg skal være så ærlig at jeg ikke vet hva Vålerenga stiller med. De har jo mulighet til å ta med en del gode spillere nå som det er opphold i Eliteserien.

Vi må bare gjøre som vi har gjort i det siste å spille vårt spill. Gjøre det vi er best på og ikke minst gi alt som vanlig.

Tror ikke gutta har noe annen plan enn å avslutte sesongen med 3 gode poeng.

Hvor er Casper Hjerpseth om 5 år?
– Haha, helt ideelt sett så ser du meg herje for Moss i enda høyere divisjon enn hva vi er i nå. Men det er fotball og alt kan skje så en får ta en dag om gangen, og hvem vet om jeg holder meg skadefri hvor jeg havner til slutt.

Sesongen er over etter endt kamp mot VIF 2. Hva vil du si til alle de som har møtt opp og støtt dere denne sesongen?
– All honnør til de som har møtt opp både på Melløs, støttet oss på bortekamper i alle mulig kriker og kroker av landet og de som har fulgt med på skjermen.

Det har vært en sesong som har hatt både tunge og gode perioder, og uten støtten fra alle i Moss hadde det vært tøft å fullføre sesongen så «godt» som den til slutt endte.

Håper virkelig vi kan fylle Melløs med enda mer folk og gode miner til neste år også!!

Foto: Christian Thuesen