En taxikæll jeg kjenner ville gjerne gå av vakt

Jeg har alltid vært tilhenger av Moss Fotballklubb, men interessen og tilstedeværelsen ble litt borte når vi raste nedover i divisjonene. 1978-2002 var nok den tiden jeg var ivrigst, så det er kanskje dette som går under medgangssupporter? Men så skjedde livet, og med familie, jobb og det som følger med. Heldigvis fikk min sønn Benjamin en plass til MFK i sitt hjerte, og også har blitt en stor fan av Vingen, som også har vært med på at jeg har kommet meg mer tilbake Melløs. Og godt er det, for han bor i Saltnes, og det er ikke til å stikke under en stol at det er flest FFK-fans i de traktene.

Om jeg tenker tilbake så husker jeg selvsagt de store kampene, begivenhetene, flere cupfinaler, seriegullet og de påfølgende kampene mot de store lagene. Jeg glemmer aldri Borggården når kælla kom hjem etter å ha vunnet cupfinalen og tok seriegull. Som supporter så minnes jeg godt hvor stort det var når Einar Aas dro til Bayern i 1979/80 for så senere å bli proff i England og Nottingham. Vanvittig trist at en skade skulle ødelegge profflivet til Einar, men han fikk i det minste avslutte karrieren med et seriegull med MFK. Og moro å se Erland Johnsen ta stafettpinnen som ny mossing som tok steget ut i utlandet. Dette er to flotte gutter fra MFK.

Når jeg tenker meg om så har vi hatt sykt mange gode spillere i klubben gjennom årene som har gått, og det er nesten så det ikke er mulig å nevne noen uten å glemme mange! Men mine favoritter utenom de to nevnte lokale MFK-guttene er Grøndalen, Kollshaugen, Andresen, Enerly, Olofsson, Wehrmann, Bernier og Gunnar Gislason. Jeg glemmer aldri når Huseby missa på straffe eller Iversens volley. (Cupkampen mot Eik i 91 forsøker jeg så godt jeg kan å glemme, men blir dessverre stadig vekk minnet på den.)

Det er morsomt å bli spurt om å skrive en kommentar for dere trofaste tilhengere av MFK, og Kråkevingen: må få berømme dere for en fantastisk innsats dere gjør rundt kampene, både på hjemme- og bortebane. Det har blitt noen borteturer de siste årene og opplever svært ofte at det er dere som skaper alt liv. Stemningen på Melløs ville vært som på nivå 5 uten dere. Jeg vet og ser at enkelte av dere legger ned en utrolig bra innsats for klubben i deres hjerte, så heia Vingen!

Så nå satser jeg på flere oppturer fremover- kanskje klubben skulle gjort som Asker og søkt etter en klubbeier, eller en rik araber?

Lars Røed