– Vi har vært gode som lag

Fotball har alltid vært en stor del av livet til Noah Alexandersson. Denne høsten har Noah Alexandersson vært svært delakig at Moss Fotballklubb har sikret ny kontrakt i PostNord-Ligaen. Visste du at han har hatt en tidligere MFK-spiller som lærer?

Foto: Christian Thuesen

Hvem er Noah Jonathan Alexandersson?
– Jeg er en svensk kille på 20 år, utlånt til Moss FK fra IFK Göteborg.

Jeg skal ikke spørre om din pappa eller farbrors karriere ettersom du sikkert får slike spørsmål hele tiden. Du er født med fotball i blodet, hvordan er det å vokse opp i en fotballfamilie?
– Ettersom en er født inn i det er det vanskelig å reflektere og beskrive for noen andre hvordan det er siden det er vært min hverdag.

Men selvfølgelig har familien bidratt til min fotballinetresse, og en kommer ikke utenom at fotball er stor del av min familie.

Jeg er oppvokst på fotballstadioner og har siden jeg var liten tenkt at dette er det jeg driver med. For meg har det bare vært gøy å ha en fotballfamiie som en kan prate og se fotball med.

Tilbake i 2017 spilte du for Västra Frölunda IF. Der gjorde din far Niclas Alexandersson comeback i en kamp for å spille sammen med deg. Hvordan var den opplevelsen?
– Det var fantastisk! Det er ikke mange som får oppleve å spille med faren sin.

Det var min siste kamp for Frölunda hvor jeg fikk spille med fatter’n, scoret mål og vi sikret kontrakten. Samtidig skjedde dette på min bursdag, så det ble en bra dag kan du si!

Sesongen etter gikk du videre til storklubben IFK Göteborg. Hva var det største forskjellen på Västra Frölunda og IFK Götbeorg?
– Västre Frölunda som er min moderklubb var da i Division 3 (4. Div i Norge) og IFK Göteborg var som i dag en toppklubb. Selvfølgelig er det forskjell på klubben da IFK Göteborg har mye mer ressurser, men jeg var i forskjellige faser av karrieren min.

Frölunda var der alt startet. Der startet jeg som 5-åring først og fremst fordi det var gøy å spille fotball sammen med mine venner. Her fikk jeg utvikle meg i mitt eget tempo, og etter stund hadde vi et kjempe godt lag som kunne konkurrere med alle akademiene i Sverige. Vi slo faktisk de fleste lagene i vårt årskull.

Som 14-åring var jeg i ekstase. Da fikk begynte jeg å trene- og spille A-lagsfotball på seniornivå. Der etablerte jeg meg før jeg tok steget videre til IFK Göteborg og deres U-19 lag.

Vi vet du har gått på Änglagårdsskolan hvor din pappa er lærer. Vi ser at tidligere MFK-spiller Hans Palmquist også er lærer på samme skole. Visste du at «Hasse» har en karriere bak seg i Moss FK?
– Det visste jeg faktisk ikke! Det burde fatter’n fortalt meg om, hehe.

I slutten av august ble du klar for Moss FK, på lån fra IFK Göteborg ut sesongen. Hva visste du om Moss FK før du kom hit?
– Ikke så veldig mye mer enn hva Thomas Myhre hadde fortalt. Jeg hadde hørt om klubben og visste at klubben var en gammel storklubb, men ikke så mye utover det.

Du kom til en klubb slet og nesten ikke vant kamper. Debuten fikk du borte mot Kongsvinger. Tenkte du noen gang etter den kampen. Hva faen har jeg gjort nå?
– Det var kanskje ikke den starten jeg hadde håpet på, men jeg så fort at Kongsvinger var ganske så bra lag. Bedre enn mange andre lag enn i Divisjon 1(PostNord-nivå) i Sverige.

Jeg forsøkte bare å være positiv og fant raskt ut at det var kvalitet i vårt lag også!

Etter tapet borte mot Bærum ble det en endring i trenerteamet. Thomas Myhre har tatt over midlertidig ut sesongen. Hva er det Thomas Myhre har gjort annerledes etter han tok over?
– Nå hadde ikke jeg hatt Sean Constable så mye før, så kan ikke si så mye der. Thomas Myhre er en person som har bra med pondus som er flink og tydelig til å forklare hva han vil med laget. Med hans erfaring har han åpenbart lært mye taktisk, men også den mentale delen av spillet. Det er noe han har bidratt med.

Vi har vært gode som lag, bare se på resultatene våre. Spesielt i det defensive delen av spillet hvor vi slet tidligere.

Så langt har det blitt 10 kamper, og 4 mål og en hel drøss med målgivende. Hvor tilfreds er du med oppholdet til nå?
– Jeg er fornøyd med at jeg har nesten spilt 90 minutter i hver eneste kamp uten kjenninger til tidligere skader. Det har blitt en del målpoeng, men jeg føler at jeg kunne gjort en del flere målpoeng. Alt i alt er jeg fornøyd!

Det er helt klart stor forskjell på svensk- og norsk supporterkultur, men Kråkevingen og Änglarna nesten like gode. Hvilket inntrykk sitter du igjen med av oss så langt?
– Jeg er imponert over Kråkevingen! Det er ikke mange lag i PostNord-ligaen som har den støtten som vi har her i Moss!

Hva skjer med Noah Alexandersson etter 2021-sesongen? Finnes det en mulighet for at du i 2022 blir å finne på Melløs?
– Planen er å returnere til IFK Göteborg hvor jeg har kontrakt ut neste sesong, men en vet aldri hva som skjer. Jeg trives i Moss FK og dette låneoppholdet har vært bra for meg.

Denne helgen er bortekamp i Halden. En kort biltur fra Moss. Hvilken oppfordring har du til mossingene som tenker på å ta turen til Halden?
– At så mange som mulig tar turen for å støtte oss! Det er ikke mange kamper igjen av sesongen.

Forhåpentligvis kan vi fortsette vår gode form og slå Kvik Halden!

Foto: Christian Thuesen

Noah Alexandersson har vært god for Moss Fotballklubb denne høsten.