Nok et tap i Halden

Det ble ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp i på Halden stadion lørdag formiddag. I en ellers tam og kjedelig kamp var det polkagrisene fra Østfolds kjedeligste by som gikk seirende ut av Østfold oppgjøret.

Onsdag ble Tromsdalen slått hjemme på Melløs og lørdag kl 13.00 var det avspark på Halden stadion. I mellomtiden har MFK vært plaget med sykdom i troppen.

Halden stadion har aldri vært en plass hvor Kællane har hatt til vane for å vinne. Siden nedrykket fra Adeccoligaen i 2010 har vi møtt Kvik Halden hver eneste sesong utenom i 2018. Rekka står på 1-3-5 etter dagens kamp. Vår eneste seier var i 2017. Den gangen lå vi under 3-0, men etter hattrick av Thomas Klaussen og en sen scoring av Rene Elshaug endte med seier til MFK.

Kampen i seg selv var ikke noe spesielt bra. Gressmatta inviterte heller ikke noe finspill, men det var MFK som skulle få kampens første sjanse ved Noah Alexandersson. Svensken fikk stå helt alene på 11 meter, men Orhan Simsek vartet opp med en solid beinparade. Noe uvanlig av Simsek ettersom han har en tendens til å levere dårlige kamper mot nettopp MFK.

For selv om det kanskje var MFK som hadde trykket var det Øystein Lundblad Næsheim som ga hjemmelaget ledelsen. Vi har studert bildene nøye og at ikke linjemann klarte å få med seg at Næsheim er flere meter i offside er prestasjon. Likevel, hjemmelaget gikk til pause på stillingen 1-0.

Etter pause var det Kvik Halden som gikk rett i angrep. Aksel Potur tok så vidt på Erikas Adukoni. Sistnevnte falt over ende i MFKs 16 meter. Hoveddommer Ola Kellerhals som også er halvt blind, var sikker i sin sak.

Øystein Lundblad Næsheim steppet opp, men Mathias Eriksen Ranmark reddet straffaen og holdt ballen i fast grep. Rettferdigheten seiret bitte litt der.

Det ble aldri noen skikkelig god 2. omgang på Halden stadion. Vi anbefaler Halden kommune å frese opp banen å legge om til grus forresten, men Kvik Halden var frempå ved et par ganger, men med PostNord-ligaens beste keeper mellom stengene ble det aldri helt farlig.

MFK giret opp i sluttminuttene å la et lite press på Kvik Halden. Like før klokka bikket 90 minutter var Momodou Lion Njie på et kjemperaid. I det han skulle runde siste Kvik Halden forsvarer ble han dyttet over ende. Nok en gang skulle hoveddommer Ole Kellerhals igjen komme i fokus. Det ble blåst frispark utover og Njie ble beskyldt i å filme. Helt bommet hoveddommer nok en gang med en straffesituasjon.

Dermed endte det med nok et tap i Halden for MFK.

Foto: Christian Thuesen

Thomas Klemetsen Jakobsen hadde vanskelige forhold i Halden.

Kampfakta

Kvik Halden – Moss FK
Halden stadion, Halden

Tilskuere
97 (74 fra Moss)

Mål
1-0: Øystein Lundblad Næsheim

Gult kort
Mathias Engebretsen, Kvik Halden
Walid Idrissi, Moss FK
Dardan Mehmeti, Kvik Halden
Filip Johansen Westgaard, Kvik Halden
Magnus Fagernes, Moss FK
Orhan Simsek, Kvik Halden

Moss FK XI 3-4-2-1
Ranmark – Njie, Troudart, Andersen – Sanneh, Solvang Nilsen, Tesfai (U. Pedersen), Potur (Getz) – Alexandersson, Klemetsen Jakobsen (Fagernes) – Idrissi (Bam Carlos)