Troudart klar – Ligner på Vidalon

Foto: KFUM Oslo

På årets siste dag ble det klart. Franske Emmanuel Troudart (27) er klar for Moss Fotballklubb. Franskmannen kommer fra KFUM Oslo i OBOS-Ligaen.

Troudart er født i Paris og har spilt for FC Issy, FC Rouen, Luçon FC og Racing Besançon i Frankrike før han tok turen til Norge i 2017. I 2017 landet han på OSL og et kvarter senere signerte han for Ull/Kisa. Vinteren 2019 gikk ferden videre til KFUM Oslo hvor han spilte helt til kontrakten gikk ut 31. desember 2020.

Lutnæs: – Solid OBOS-stopper!
Foto: Eurosport

Vi har tatt en prat med Mr. OBOS-Ligaen og Mossing Amund I. Lutnæs for å høre hva vi kan forvente av vår nye franskmann.
– Solid OBOS-stopper! Var uheldig i år og endte på benken til KFUM pga stor konkurranse fra Jørgen Hammer og Mansour Gueye.

Hvordan vil du beskrive Troudart som spillertype?
– Temposterk, god i dueller og kan sammenlignes med en annen franskmann og tidligere MFK-er Fabien Vidalon.
En får samtidig en spiller som kjenner norsk fotball godt etter 4 år i Norge, tilføyer Lutnæs.

Med andre ord. Vi har noe å glede oss til?
– Det synes jeg så absolut og legger til. Det er mye som må på plass før man virkelig kan begynne å håpe på opprykk. Hvem som blir trener f. eks? Store deler av dagens tropp var med på en skikkelig dårlig sesong.

Lübeeck: – fantastisk ydmyk og fin type
Foto: Skjermdump, PNM

Programleder- og mediesjef for PostNord-Ligaen Anders Lübeck har følgende å si vår nye forsvarsjef på Melløs.
– Først og fremst en fantastisk ydmyk og fin type. Glad i fans, liker når det er litt trøkk og tenning rundt trening og kamp og derfor er Moss veldig bra valg!

Som spiller er det en fysisk veldig sterk midtstopper. God til å bryte foran og offensiv i hodet. Forsvarssjef som stiller store krav til alt og alle rundt seg. God blanding mellom fransk arroganse og ærgjerrighet.

For KFUM var han kanskje lagets beste forsvarsspiller i vårsesongen 2019 men har i etterkant slitt med spilletid pga meget sterk konkurranse på stopperplassen.
Senest mot LSK på Åråsen på tampen av årets sesong spilte han en av sine bedre kamper i OBOS-ligaen så dette er en solid forsterkning for Moss.

Han kommer helt sikkert til å bli godt likt av alle i klubben og de som var glad i Fabien Vidalon kommer til å elske Troudart, avslutter Lübeck.

Emmanuel Troudart skal de neste sesongene spille med draktnummer 5 på ryggen. Det samme draktnummeret Fabien Vidalon benyttet i sin tid i Moss Fotballklubb

Bienvenue à Moss, Mannu!