– Forventer at vi retter opp inntrykket

Foto: Christian ThusenHan kommer fra en fotballfamilie med mye MFK-historie og har vokst opp på Melløs stadion. Etter overgangen fra Sarpsborg 08 før 2019-seosngen har Christoffer Guttulsrød (21) fått flere muligheter uten å gjøre seg bort. Vi har tatt en liten prat med den altoffrende midstopperen med kallenavnet «G».

Forrige sesong og 2020 over hele fjøla ble et trist år, sett med MFK-briller. Hva sitter du igjen med etter forrige sesong?
– Tar med meg mange nye og nyttige erfaringer inn i det nye året. Fjoråret gir motivasjon til å jobbe hardt dette året for ikke å sitte igjen med samme følelse som vi hadde i høst.

Etter at Marijo Jovic ga seg i romjula, så står laget uten trener. Hvordan ser du på dine muligheter kommende sesong?
– Med ny trener så stiller alle mann alle med blanke ark. Det handler om å prestere så bra at han eller henne mener burde være i startelleveren. Det er jo der man vil være, alle vil jo spille. Det blir å stå på hardt gjennom vinteren og sesongen for å kapre og beholde plassen.

Du fikk en god del spilletid forrige sesong hvor du blant annet fikk spille høyreback i en kamp. Er det en rolle du kunne tenkt deg å prøve deg i fremover?
– Det blir opp til den nye treneren. Jeg har min posisjon, men om treneren vil ha meg et annet sted, spiller jeg gjerne der.

Du er kjent for å ha en spillerstil der du gir alt og legger ingenting i mellom i duellene. Hva er det som har gjort at du blitt en slik type spiller?
– Jeg tror det har mye med at jeg går skikkelig inn i de tingene jeg driver med. Med det så følger det med hard jobbing og det å ikke gi seg. Samtidig er det jo moro å klinke til da!

Hvilke spillere så du opp til når du var yngre eller fortsatt ser opp til?
– De siste årene har jeg vært stor fan av Sergio Ramos. Jeg har også alltid likt Ronaldinho da, det kommer kanskje som et sjokk på mange da vi ikke har veldig mange likhetstrekk…

Det er mange som drar kjensen på etternavnet ditt. Du stammer fra en MFK-familie. Hvordan er praten i familieselskaper om MFK?
– Fotball er vel alltid et tema i våre familieselskaper. Hvor MFK også blir flittig debattert. Går ikke å møte noen i familien uten at det dukker opp spørsmål om hvordan «stå’a er på Melløs»?

Hvordan er det å ha en person som Thomas Myhre med og rundt A-laget?
– Det tror jeg blir veldig bra. Fotballkarrieren hans snakker for seg selv. Det krever hardt arbeid å komme så langt, og det harde arbeidet tror jeg han vil dra med inn i rollen hos MFK også.

Hva forventer du av deg og laget kommende sesong?
– Forventer at vi retter opp inntrykket vi ga i 2020 og at det skal bli artig å se på Moss spille fotball (når det blir lov igjen).

Hva betyr det for dere å ha aktive supportere som engasjerer rundt klubben?
– Det er kjempeviktig å ha folk som bryr seg om klubben, og som stiller opp i tykt og tynt. En glede å ha Kråkevingen på Melløs!

Foto: Christian Thuesen