Slo Kjelsås i LSK-Hallen

Kampen startet som en typisk treningskamp i januar. Det var mye surr og prøving på ballen, på det tørre kunstgresset. Kjelsås fikk en heldig scoring etter 10 minutter, da Mathias Eriksen Ranmark misforsto forsvaret, og mannen som ga oss hjerteklapp på Ullern, Jens Bonde Aslaksrud, satte inn 1-0. MFK svarte raskt etter dette og skrudde opp presset. Det ble presset på, og Oliver Stavdal fikk æren av å sette inn årets første offisielle MFK-mål. Resten av omgangen bølget det frem og tilbake. Dette var en typisk treningskamp der man ikke skal tøye strikken for mye, men heller få kroppen i gang.

Andre omgang startet med et tent Kjelsås-lag, som også hadde gjort en del bytter. Blant annet hadde keeperveteran Terje “Teddy” Kirsebom kommet inn for Kjelsås. Mannen som holdt MFK til uavgjort i 2-2 kampen på reservearenaen Myhrer KG i 2014, holder fortsatt koken. MFK hadde også gjort flere bytter, og det var tydelig at de ikke helt hadde flyten sammen. Det var litt unøyaktighet og prøving og feiling. Kjelsås var mest aktive i perioder, men en solid innsats av Harald Race i flere dueller viste at han ønsker å utfordre om en plass i år.

Kampen ble avgjort på et flott langskudd fra ca. 20 meter fra Adan Hussein rett før slutt. Før dette hadde Vetle Hellestø skutt i stolpen. En typisk uavgjort kamp i januar endte med 1-2 seier til MFK. Det var ikke en prestasjon å skryte av, men helt ok. Avslutningsvis vil jeg trekke frem ungdommene Oliver Stavdal og Harald Race for deres prestasjoner. Det blir også spennende å følge med på Michee Mayonga på juniorlaget i år. Hvis han forvalter talentet sitt riktig, har MFK en svært spennende spiller på gang.

Foto: Christian Thuesen
Kampfakta

Treningskamp
Kjelsås – Moss FK 1-2(1-1)
LSK-Hallen, Lillestrøm

Mål
1-0: Jens Bonde Aslaksrud
1-1: Oliver Stavdal
1-2: Adan Hussein

Moss FK XI 4-3-3
Ranmark – Andresen, Strande, Kukleci, Hoffmann – Potur, Mendy, Stavdal – Alexandersson, Pedersen, Klemetsen Jakobsen

Innbyttere: Backhe, Hussein, Mayonga, Race, Saaty, Elmi, Funderrud, Hellestø, Isufi, Kase Berg og Hegland

Bildegalleri – Alle foto Christian Thuesen