Så var cupen over for i år

Det startet bra for MFK sin del da Thomas Klemetsen Jakobsen sendte MFK i ledelsen etter 6 minutter. Klemetsen Jakobsen ble slått i bakrom hvor han fintet først en Råde-spiller før han smalt ballen i nettet.

Etter scoringen var fortsatt MFK det førende laget og hadde flere småfarlige halvsjanser. Godt var det å se Aksel Baran Potur og Anas Farah tilbake fra start for MFK. Råde hadde også noen småskumle sjanser, men Elias Backhe bakerst hos MFK var på plass. MFK ledet til pause.

Over i 2. omgang tok det ikke lang tid før Råde fikk utligningen. Etter litt klabb og babb inne i MFK 16-meter var det Rinor Topallaj som satte inn 1-1 og jublet vilt foran de tilreisende fra Moss. Kanskje ikke så rart, da man sjelden har besøk av motstanderfans i idrettsparken.

Etter utligningen giret MFK opp et par hakk og hadde flere store muligheter med både Vetle Hellestø, Thomas Klemetsen Jakobsen og juniorspiller Michee Mayonga, som alle hadde sine muligheter til å sende MFK i ledelsen på nytt.

Og da MFK ikke utnyttet sine sjanser, ble det tungt da dommer Ola Kellerhals pekte på straffemerket etter 75 minutter. Riktig eller ei, men man må gi dommeren muligheten til å dømme straffe, og slik ble det. Den rutinerte backen Simen Kind Mikalsen tok ansvar fra straffemerket. Elias Backhe reddet først, men samme mann var på returen og kunne juble for 2-1. Kampen var snudd.

Thomas Myhre tok grep og satte inn Bo Hegland og Noah Alexandersson i et forsøk på å komme seg inn i matchen igjen. MFK maktet aldri å score flere mål, og Råde kunne juble for avansement til 3. runde i cupen.

For kællane og oss på tribunen sin del er det bare å brette opp armene og slå tilbake allerede på lørdag. Motstanderen er høytflyvende Egersund, som har fått en god start på årets OBOS-ligaen. Det har fader meg vi æv!