– Poengene er viktigst nå

For to uker siden satte han inn to scoringer borte mot Brattvåg i en kamp som fort kunne vippet begge veier. Nå venter Brattvåg hjemme på Melløs til tidlig avspark kl 14.00.

 

Foto: Christian Thuesen

Hvor irriterende var det å måtte stå i flere minutter å høre på den Kongsvinger sangen før avspark?
– Det var ikke helt forventet nei. De kunne nok tatt bort 1 minutt eller 2…

Kampen mot Kongsvinger var over før den knapt hadde fått kommet i gang. Hvordan opplevde man de første minuttene utpå der?
– Det var veldig frustrerende, ikke den beste måten å starte en kamp på.

Det er kanskje ikke mot Kongsvinger borte vi skal vinne, men det handler litt om hvordan en fremstår som lag. Spesielt i 1. omgangen fungerte ingenting. Kongsvinger var flere hakk bedre enn oss. Selv med en mann mindre. Hvorfor lykkes vi ikke å demme opp mer enn det vi gjorde?
– Kongsvinger er et veldig bra lag, og all ære til dem. Og det var ikke lett å spille med en mann mindre mot dee så lenge.

Etter pause fortsatte Kongsvinger i samme spor, men vi lykkes bedre med å hindre Kongsvinger bedre enn i 1. omgangen. Hvilke grep gjorde dere i pausen?
– Vi måtte bli mer kompakte, prøve og stoppa de fra å score flere mål, og samtidig gå ut å vinne 2. omgangen.

Dere hadde god støtte på tribunen mot Kongsvinger. Forstår du noe av supporternes frustrasjon når resultatene uteblir?
– Det er veldig forståelig.

Du er en av de som har spilt mest denne sesongen. Mot Kongsvinger ble du tatt av banen. Rapportene sier at du har slitt litt i de siste ukene. Får vi se deg fra i aksjon allerede mot Brattvåg igjen?
– Ja, det er sant. Etter samtlige 90 minutter, så er det bare litt muskelslitasje. Jeg er klar igjen mot Brattvåg.

Inn mot neste kamp. Vi ser at det vi prøver på ikke fungerer. Er det aktuelt å endre på noe taktisk?
– Det er opp til trenerteamet.

Det er ikke lenge siden vi møtte Brattvåg sist. Den gangen endte det 3-3 hvor blant annet du scoret 2 av 3 mål. Dersom du er tilbake, kan vi forvente flere mål fra deg?
– Det er alltid et mål om score mål, men poengene er det viktigste akkurat nå.

En annen som er tilbake etter et skadeavbrekk. Sebastian Pedersen fikk seg en scoring etter flott spill med Noah Alexandersson. Hvor godt er det for en spiss å få en scoring så tidlig etter et langt skadeavbrekk?
– Det er veldig viktig det, men Sebastian er en naturlig målscorer. Det handler bare om å prøve å sette han opp i gode posisjone,r så kommer målene.

Over til onsdagens kamp mot Brattvåg. Tidlig avspark kl 14.00. Ugunstig for mange som er opptatt med jobb, skole og andre ting. Burde ikke et lag som Moss som har et godt publikumsnitt jobbet for å få denne kampen spilt senere? Det opprinnelige tidspunktet var 17.00.
– Nå er ikke akkurat det mitt bord, men det er nok at det skal klaffe med fly. Det er bedre å få spilt alle kampene.

Får vi årets første hjemmeeier i serien?
– Ja!

Hvilken beskjed vil du gi til mossingene der ute som er slite, frustrerte og lei om høstsesongen?
– Som fotballsupporter er det alltid opp- og nedturer. Det er når laget sliter som mest at støtten er ekstra viktig. Vi setter utrolig mye pris på støtten dere gir oss!