Moss FK slo FFK – Videre i Cupen

Moss Fotballklubb hadde ikke slått Fredrikstad hjemme på Melløs siden vi slo du ut av Cupen på straffer tilbake i 2004. Søndag kveld kunne Melløs publikumet endelig feire igjen. Opptakten til kampen hvor vi i Kråkevingen gikk ut å kjøpte alle billettene slik at vi fikk mossinger på kamp. For en kveld det ble på Melløs.

Det var MFK som åpnet best med å gå rett i strupen på FFK. Nysigneringen Walid Idrissi var tidlig frempå etter bare få minutter med en avslutning som gikk like utenfor målet til Håvar Jenssen.

MFK hadde flere muligheter til å ta ledelsen på Melløs. Endras Tesfai hadde et skudd som gikk like utenfor, men den største sjansen så langt var da Willy Sanneh slo en corner inn i boksen. Mannu Troudart gikk i duell med Håvar Jenssen hvor tilslutt ballen havnet i beina på Stian Andersen. Andersen hamret til, men traff en FFK-forsvarer som satt på streken midt i hudet.

Jørgen Solvang Nilsen prøvde seg fra distanse, men Håvar Jenssen fikk avverget det som kom MFK i 1. omgang på Melløs.

FFK tok mer over utover i omgangen hvor de var farlige på kontringer, men det var 10 minutter før pause at kampens første scoring skulle komme. FFK tok ledelsen etter corner ved Nicolay Solberg som fikk stå på bakerste stolpe å sende FFK i føringen til pause.

Etter hvilen fortsatte MFK i samme retning som i den første omgangen. Folk hadde knapt fått kommet seg tilbake fra kiosken etter pausen hvor FFK usympatiske møkkastopper Mads Nielsen rev ned Adonai Kidane. Dommer var sikker i sin sak og pekte på straffemerket.

Thomas Klemetsen Jakobsen steppet opp. Sendte Håvar Jenssen en vei og ballen den andre veien før han og resten av laget jublet foran Kråkevingen.

MFK var det førende laget i 2. omgang. Walid Idrissi, Adonai Kidane og Thomas Klemetsen Jakobsen var stadig uromomenter for FFKs uspislige forsvar.

Det var ikke før på slutten av kampen av det skulle ta av på Melløs. En meget god Adonai Kidane som hadde mørnet FFKs venstreback ble byttet ut med den lovende Aleksander Andresen. Jørgen Solvang Nilsen hadde løpt seg tom på ibux og paracett byttet plass Uno Pedersen.

Bare minuttet etter at Uno Pedersen entret banen kombinerte Aleksander Andresen og Uno Pedersen på MFKs høyreside. Andresen fant Pedersen som dro med seg ballen inn i boksne før han hamret ballen i det lengste hjørnet for Håvar Jenssen. MFK var i ledelsen, og da tok det helt av på Melløs.

En skulle tro at FFK ville gire opp, men det gjorde de ikke. Eller? Jeg husker at Daniel Rojas var god i denne kampen. For å være helt ærlig, så husker jeg ikke så mye før Aleksander Andresen nok en gang skulle leke med FFK. Med ro og en rutine som 47-åring spiller han fri Christoffer Skårn som fikk stå helt alene i boksen. Skårn tok seg god tid før han som i 2019 klinka ballen i nettet bak Håvar Jensen.

MFK opp i 3-1 på Melløs og det eksploderte så taket løftet seg. Resten av overtidsminuttene ble en stor fest. Publikum reiste seg og det var trampeklapp i nesten 1 time. Scenene etter kampen hvor Hjælmen dro i gang Gi meg en M! Det var har helt sjukt.

Vi er videre til 3. runde i Cupen. Når den trekkes vet ingen. Ikke en gang NFF selv. Uansett, denne kvelden skal leve lenge på. Opptrappingen til kampen der vi gikk ut å kjøpte alle billettene slik at ikke FFK skulle kuppe våre billetter. Tilbakemeldingene vi har fått vært bare positive. Mossepublikumet responderte og Kællane responderte. For en ramme vi skapte til denne kampen, og for en stemning det var på Melløs søndag kveld. Dette var en seier for hele byen!

Foto: Christian Thuesen

Thomas Klemetsen Jakobsen kunne juble etter 1-1 på straffespark.

Kampfakta

Moss FK – Fredrikstad 3-1 (0-1)
Melløs stadion, Moss

Tilskuere
890

Mål
0-1 Nikolay Solberg (35)
1-1 Thomas Klemetsen Jakobsen (48) straffe
2-1 Uno Pedersen (81)
3-1 Christoffer Skårn (90)

Gult kort
Emmanuel Troudart, Moss FK
Jørgen Solvang Nilsen, Moss FK
Mads Nielsen, FFK
Philip Aukland, FFK

Moss FK XI 4-3-3
Rojas – Willy Sanneh (Bjørnvåg), Andersen, Troudart, Getz – Jørgen Solvang Nilsen (U. Pedersen), Tesfai, Kadri – Klemetsen Jakobsen, Idrissi (Skårn), Kidane (Andresen)

Bildegalleri fra kampen – Bjørn-Christian Roksvåg ©