Knuste Staal Jørpeland bortebane

Årets største seier er et faktum etter at Moss Fotballklubb leverte en bunnsolid prestasjon da Staal Jørpeland ble spilt av banen på bortebane.

Det skjedde ikke stort de første 20 minuttene av kampen. Mange stopp spillet preget kampen innledningsvis slik at ingen av lagene fikk noe voldsomt til spill.

Ettervert tok MFK tak i kampen. Noah Alexandersson som bare har scoret sjuke mål denne sesongen forsøkte seg med et frispark i god posisjon. Forsøket fra Alexandersson hadde retning krysset i keeperhjørnet, men hjemmelagets keeper Rafal Dobrolinski var med på notene.

Like etter var det Leo Getz som fint dro seg rundt på venstresiden før han pisket ballen inn i feltet. Der var motsatt back på plass, men avslutningen fra Marius Andresen ble blokkert av en spiller fra hjemmelaget.

Kællane hadde fått kampen i sitt spor. Bakover hadde Markus Welinder og Kristian Strande god kontroll på det som kom av forsøk fra Staal Jørpeland. Nevnte Strande hadde også en stor mulighet til å gi MFK ledelsen, men kun en god redning fra Rafal Dobrolinski hindret MFK-ledelse.

Rett før pause skulle omsider scoringen komme for MFK. En perfekt corner fra Leo Getz fant til slutt en helt umarkert Vetle Hellestø som på Sotra, headet MFK i ledelsen. En ledelse som sto seg til pause.

Etter pause fikk Staal Jørpeland frispark på ca 16-17 meter nesten rett foran målet til Mathias Eriksen Ranmark. Den tidligere Eliteserie-spilleren Even Østensen steppet opp. Frispark gikk knallhardt opp i keeperhjørnet til Ranmark.

Det sies at keeperhjørnet ikke skal være mål, men om frisparket er velplassert og har nok kraft er det vanskelig å stoppe. En real kalddusj for MFK som ikke hadde sluppet til hjemmelaget på noen farligheter så langt i kampen. Vi var like langt, 1-1.

Riktignok skulle det ikke ta lang tid før MFK var tilbake i ledelsen. Marius Andresen spilte igjennom Aksel Baran Potur mens hjemmelagets forsvarer sov i timen. Potur løftet blikket mot Claudio Braga. Portugiseren hadde løft seg fri og kunne enkelt bredside inn 1-2.

I det vi var rundt midtveis i 2. omgang skulle MFK få god hjelp fra Staal Jørpelands spillere nok en gang var uoppmerksomme. MFK fikk frispark like utenfor boksen. Ganske likt hold som da Noah Alexandersson scoret borte mot Fløy.

Marius Andresen hadde tatt oppstilling på kanten av 16 meteren på høyde med muren til hjemmelaget. Tilsynelatende helt for seg uten at noen av hjemmelagets spillere oppfattet dette. Dette så Noah Alexandersson som spilte til Andresen. Høyrebacken tok et skritt før han sendte i vei et hardt innlegg foran mål.

Etter litt klabb og kebab kunne kaptein Kristian Strande juble for sin tredje scoring for sesongen. Keeper Rafal Dobrolinski reddet først i stolpen, men ikke lengre enn at Strande fikk pirket ballen over målstreken.

Etter 1-3 scoringen hadde MFK full kontroll på kampen. Staal Jørpeland ble løpende imellom stort sett. Eller i alle fall for dem som orket det.

Etter 88 minutter ble Anas Farah erstattet med Edmund Owusu. Den innleide LSK-spilleren takket for tilliten. Med sitt første spark på ballen fastsatte Owusu sluttresultatet til 1-4. Årets største seier, halvspilt sesong og 9 poengs luke ned 2. plassen.

Før denne runden var det Arendal som innehadde 2. plassen, men ettersom at Fløy knuste Arendal 3-1 lørdag gikk Fløy forbi Arendal. Luka ned til Arendal er nå på 10 poeng.

Neste runde er søndag 10. juli når Sotra kommer til Melløs. Avspark er kl 17.00.

Vi oppfordrer alle som har mulighet til å ta turen til Melløs. La oss gi Kællane den støtten de virkelig fortjener i den siste hjemmekampen før sommerpausen.

Kampfakta

Staal Jørpeland – Moss FK 1-4
(0-1)

Jørpeland stadion, Jørpeland

Tilskuere
108

Mål
0-1: Vetle Hellestø
1-1: Even Østensen
1-2: Claudio Braga
1-3: Kristian Strande
1-4: Edmund Owusu

Gult kort
Jasmin Bogdanovic, Staal Jørpeland
Jonas Halsne, Staal Jørpeland
Marius Andresen, Moss FK

Moss FK 4-3-3
Ranmark – Andresen, Strande, Welinder(Andersen), Getz – Potur(Koko), Håpnes, Hellestø – Alexandersson, Claudio Braga(Bamba), Farah(Owusu)

Foto: Christian Thuesen