Kællane vant i Skien

Moss Fotballklubb har hadde før denne runden til gode å avgi poeng i PostNord-ligaen. Mandag ettermiddag var intet unntak.

Hjemmelaget Odd har hatt en fin start på sesongen og hanket inn mye poeng. Det var knyttet stor spenning til hva Eliteserielagets rekrutter ville stille med ettersom det er fotballferie i Eliteserien i disse dager.

Før kampen kunne vi lese i Moss Avis at Odd ville stille med så å si rent juniorlag, men Jesper Skau, Filip Jørgensen og Onyekachi er spillere som har Eliteserieerfaring og var med fra start for Odd.

MFK gjorde også på sin side en del endringer for dagens kamp. Samuel Skarnes Gray, Markus Welinder og Oliver Stavdal fikk alle sin debut fra start i seriesammenheng. Claudio Braga var tilbake i startoppstillingen for første gang siden bortekampen mot Notodden 1. mai og fikk tillitt på spissplass.

Allerede i åpningsminuttene fikk vi flashback fra Valle i fjor høst da en corner ble headet i tverrliggeren fra Odds Emil Rosvold. For de som vet, de vet.

Etter 14 minutter skulle flashbacket ble en realitet. Nok et hjørnespark fant pannebrasken til Rosvold som headet tilbake i feltet. Der ventet Filip Jørgensen som enkelt kunne heade Odd i ledelsen. 1-0 før det var spilt et kvartet på Falkum.

Sammen med de tilreisende på tribunen forsøkte Kællane å svare umiddelbart. Noah Alexandersson og Claudio Braga hadde sine sjanser, men Peder Klausen holdt stand i buret som en gang mossingen Erik Holtan voktet.

Men nullen skulle sprekke for Klausen. Etter 36 minutter var Claudio Braga smart og vektet en perfekt stikker til Anas Farah. Alene med keeper Klausen gjorde Farah ingen feil og vi var like langt på Skagerak Arena til pause.

Etter hvilen var det MFK som åpnet best. Vetle Hellestø som bøttet inn mål i serieåpningen var tilbake i startoppstillingen for første gang siden hjemmekampen mot Ullern. Rogalendingen ble spilt fri ute til venstre, men skuddet gikk en meter over Odds mål.

Utover 2. omgang tok Odd over av banespillet og spilte med MFK lave. Selv om de store sjansene uteble, klarte heller ikke MFK å utrette noe særlig. I det kampen gikk inn sine siste 10 minutter tok likeså godt Noah Alexandersson ansvar på egenhånd.

Fra midtbanen driblet han av seg det som var hvitkledde spillere før han rett innenfor 16 meteren vendte opp det siste som var forsvarspillere og trillet ballen rolig nede til venstre for keeper. MFK opp i ledelsen for første gang i kampen.

Det skulle ikke ta lang tid etter scoringen før Onyekachi snappet opp ballen foran Stian Andersen. Med fri bane mot mål og med Kristian Strande jagenes like bak. I det Odd-spilleren skal finte vekk Strande, så sklei Onyekachi slikt at Mathias Eriksen Ranmark enkelt kunne plukke opp ballen. Hjemmepublikummet ropte på straffe, men det var lite protester fra de hvitkledde fra Skien.

Innbytter Marius Andresen hadde så vidt vært på banen i 10 minutter før han etter 86 minutter satt spiker’n i kista. Høyrebacken dro seg fint inn i banen hvor han fra 16-17 meter hamret inn 1-3 med venstrebeinet.

Kampen ebbet ut hvor Kællane til slutt vant 1-3. Dermed kunne Kællane juble sammen de tilreisende fra Moss etter kamp for 9 gang på rad denne sesongen.

Allerede søndag denne uka er det klart for ny toppkamp og «Folkets kamp» på Melløs når Arendal kommer på besøk søndag 12. juni kl 16.00.

Kampfakta

Odd II – Moss FK
Skagerak Arena, Skien

Tilskuere
200

Mål
1-0: Filip Rønningen Jørgensen
1-1: Anas Farah
1-2: Noah Alexandersson
1-3: Marius Andresen

Gult kort
Dennis Gjengaar, Odd
Jepser Skau, Odd
Emmanuel Gisa, Odd

Moss FK 4-3-3
Ranmark – Welinder(Andresen), Strande, Andersen, Skarnes Gray – Håpnes, Stavdal(Koko), Hellestø – Alexandersson, Claudio Braga(Bamba), Farah