Før kampen: Ørn-Horten – Moss FK

Hjemmelaget Ørn-Horten har tatt alle poengene sine på hjemmebane denne sesongen. Moss Fotballklubb er ligaens beste bortelag. Alt ligger til rette for en meget spennende fotballkamp i Lystlunden.

Lørdag er det klart for fest i Horten. Byen inviterer til fest med matfestival, konserter og folkeliv når laget fra den riktige siden fjorden kommer på besøk.

Ørn-Horten står for sesongens mest oppsiktsvekkende resultat da de knuste opprykkutfordrer Arendal med snifferne 8-1 hjemme i Lystlunden. Et oppgjør som dessverre også ble preget av litt utenomsportslige hendelser. Ting vi ikke vil ha på en fotballarena.

Forrige runde ble det et 3-2 tap borte for Arendal. Selv om Ørn-Horten knuste Arendal i det motsatte oppgjøret, var det egentlig forventa. Bruntrøyene har nemlig til gode å ta poeng på bortebane denne sesongen med sine 0-0-7. Det vil da si at Ørn-Horten har tatt alle sine poeng hjemme i Lystlunden.

På hjemmebanen står Ørn-Horten med 5-2-1. Eneste tapet var da Fløy virkelig feide over Ørn-Horten å ga seg ikke før det sto 1-5 på måltavla.

Rutinerte Arnar Førsund blir ikke å se på banen for Ørn-Horten da han pådro seg sitt 4. gule kort i forrige runde. Noe som trolig betyr at kaptein Thomas Knutsen flyttes fra midtbanen og ned i midtforsvaret.

Når det kommer til Moss Fotballklubb soner Noah Alexandersson sin siste kamp etter det røde kortet han fikk borte mot Kvik Halden. Thomas Klaussen, Michael Singh, Vetle Hellestø og Sebastian Pedersen er langtidsskadet. Emmanuel Troudart har trent med laget etter ferien og er aktuell for en plass på benken til helgas kamp mot Ørn-Horten.

Mandag ble Marius Hagen klar, tirsdag var det Christian Wagner som ble klar for utlån til MFK fra Tom Reidar Haraldsens tidligere klubb Viborg. Ikke nok med det ble Mathusan Sandrakumar klar torsdag. Mathusan Sandrakumar eller Madhu som har blir kalt spilte i våres Stjørdal-Blink, men ga seg da klubben fikk økonomiske problemer.
Det blir spennende om noen av nysigneringene går rett inn i startoppstillingen lørdag ettermiddag. En ting som er sikkert er at MFK mener alvor ved å beholde den fine luka de har på lagene bak seg.

Edmund Owusu og Shahram Jabari som kom på lån tidligere denne sommeren har returner til Lillestrøm.  

Sola skinner over Kællane om dagen. Det skal det gjøre også på lørdag. Det er meldt strålende pent vær på den andre sia. Vi oppforer derfor alle som vurderer å ta turen om å kjøpe billett på forhånd. Redninga i Horten inviterer til trubadur og god stemning allerede fra kl 13.00. Kroa Vår står klare til å ta oss i mot og Peppes Pizza på brygga er også forberedt på et inntog fra den riktige siden av fjorden.

Vi håper så mange som mulig vil ta ferja over samlet kl 13.40. Oppmøte på ferjakaia i Moss 13.30 før vi går samlet om bord på Bastø Fosen. Hele ferja!

Mer informasjon om opplegget i Horten og hvordan du kan skaffe deg billett til helgens oppgjør finner du her!
https://www.kraakevingen.no/partisk-info-for-bortekampen-i-horten/

Avspark i Lystlunden er 16.00. Lørdag 20. august. Alle til Horten!

Foto: Christian Thuesen