Før kampen: Moss FK – Strømmen

Etter en dårlig start på sesongen står Strømmen med 5 strake seiere på rad serien. Moss Fotballklubb står med 7 av 7 mulige seiere hittil i sesongen. Lørdag blir det nok et toppoppgjør på Melløs.

Strømmen har vært preget av mye økonomisk rot de siste årene. Etter å ha karret seg til sikker plass sesong etter sesong rykket Strømmen til slutt ned fra OBOS-ligaen i fjor høst. Tidligere MFK-trener Ole Martin Nesselquist sa takk for seg og inn har tidligere MFK-spiller Kasey Wehrman overtatt hovedansvaret.

Før denne sesongen har Strømmen vært et lag som mange ikke helt vet hvor de skulle plassere. Mangel på spillere inn og oppdateringer gjorde det vanskelig å danne seg et bilde av Strømmen. I vinter tapte lørdagens motstander 0-1 i LSK-Hallen for MFK etter en scoring av Willy Sanneh.

Mot slutten av overgangsvinduet kom det likevel på plass en rekke nye spillere. Deriblant tidligere MFK-spiller Shadi Ali fra Skeid, Christopher Cheng fra Notodden og australierne Cameron Crestani og Aiden Harvey.

Henrik Halten Osen er også ny fra Follo. Midtstopperen som er ganske lik i spillerstilen som Tom Reidar Haraldsen var i sin tid. prøvde seg på Melløs tidlig i vinter. Skigutten dro så videre til Strømmen hvor det ble kontrakt og en større sjans for spilletid.

En annen midtstopper som har 20 minutter i MFK, er Joanathan Valberg. Midtstopperen kom på lån rett før sesongstarten i fjor og rakk som nevnt bare 20 minutter i serieåpningen borte mot Alta. Valberg ble skadet og ble erstattet av Stian Andersen. MFK og Valberg avbrøt kontrakten og dro tilbake til Strømmen.

I likhet med MFK har Strømmen hatt god suksess med 3 midtstoppere. Trioen har Halten Osen, Cameron Crestani sammen med kapteinen Simen Olafsen har kun sluppet inn 2 mål på de siste 5 kampene.

Lagets toppscorer er kantspilleren Christopher Cheng med sine 3 mål. Angriperen Lorent Callaku er en målfarlig spiller og med Shadi Ali på banen vet alle at frispark fra 30 meter og inn kan være en potensiel målsjanse.

MFK kommer fra en meget solid bortekamp mot Fløy i sist runde. Fløy hadde til gode å avgi på hjemmebanen før Kællane kom på besøk.

I sist kamp, da spesielt i 1. omgang leverte MFK kanskje sin beste fotball for sesongen. MFK hadde flere muligheter til å øke ledelsen etter Noah Alexandersson ga MFK ledelsen tidlig i kampen, men ineffektivitet og en god keeper holdt Fløy inne i kampen helt frem til 87 minutter. Da var det Kristian Strande som satte spiker’n kista med sin 2. scoring for sesongen og kampens 2. scoring.

Denne helgen må effektiviteten opp om da vi møter langt bedre lag enn sist helg. Dette er nok spillere og ledere i MFK klar over selv også.

Vetle Hellestø som ikke var med i kamptroppen sist helg er tilbake etter et kort sykdomsfravær. John Phillipe Koko og Alexander Håpnes leverte en solid kamp forrige helg. Sistnevnte har slitt med knærne i sesongstarten, men ifølge rapportene er knærne bedre enn på lenge inn mot helgens toppkamp.

Aksel Potur har høstet mye tillit i sin nye rolle som midtbanespiller, men ble henvist til benken mot Fløy. Unggutten hadde før dette startet 4 kamper på rad inkludert cupkampen mot Sprint-Jeløy.

Ut fra de siste 3 seriekampene ser det ut til at Anas Farah er i førersetet ute til venstre i MFKs angrep. Matchvinneren mot Ørn-Horten hadde to store muligheter mot Fløy uten at det ble nettsus. Nærmeste utfordrer Claudio Braga ble kampens store spiller på Bellevue forrige uke og lekte seg med de tidligere MFKerne Willy Sanneh og Andreas Elvestad da rekruttlaget slo Sarpsborg FK 4-0 mandag.

Kanskje har portugiseren spilt seg inn i elleveren eller er han en joker fra benken mot slitne Strømmen-spillere? Svaret får vi lørdag.

Thomas Klaussen er ute på ubestemt tid. Sebastian Pedersen forventes å være tilbake i trening med ball mot slutten av sommeren. Michael Singh dessverre fortsatt ute resten av sesongen.

Queens Pub i sentrum åpner kranene kl 12.00, Rompuben 13.00 og Øre Villa Kro kl 14.00. Kroa har annonsert de vil ha egen utebar i teltet.

MFK har lovet bedring rundt inngangen på ståtribunen etter sist hjemmekamp. Det lønner seg å være tidlig ute ettersom det er meldt en god del folk også denne gangen.

Kråkevingen holder stand fra 15.00 til 15.45 foran hovedtribunen. Der er det også mulighet for å bli medlem av Kråkevingen på stand.

Avspark er 16.00 på Melløs stadion. Vi sees!

Foto: Christian Thuesen