Før kampen: Moss FK – Sotra SK

Det er tre uker siden Vetle Hellestø ble matchvinner borte mot Sotra SK på bortebane. Nå venter det det motsatte oppgjøret på Melløs.

Siden sist gang lagene møttes har Sotra forsterket laget. Henrik Andersen og Dennis Horneland har meldt overgang fra Øygarden som en følge klubbens konkurs. Sistnevnte er også sønn av Brann-trener Eirik Horneland.

I serien har gjestene ikke tapt siden sist møte med MFK. I runden etter tapet mot MFK lå søndagens motstander under 2-0 lenge mot Christoffer Skårns Ullern. Lars Kilen reduserte med 10 minutter igjen på klokka, men langt inne i overtiden sendte Sotra alle mann i angrep i desperat forsøk for å få poeng.

5 minutter på overtid var det målvakten Morten Grasmo som tok ansvar. På akrobatisk vis brassesparket han inn utligningen. En helt ellevill avslutning på kampen for Renate Blindheims Sotra.

I cupen ble det exit for Sotra som for MFK. Det endte med 0-1 tap hjemme for Eliteserielaget FK Haugesund i 3. runde. Sotra gikk videre til 3. runde på walkover som en følge av konkursen til Øygarden.

Lagets beste spiller er toppscorer Lars Kilen. Sammen med Kristian Lien hos Fløy står Kilen med 10 scoringer så langt denne sesongen for Sotra. Siden forrige møte har angriperen scoret 4 mål på 2 kamper hvor 3 av dem kom hjemme mot Ørn-Horten i forrige runde. Kilen har faktisk scoret over halvparten av målene til Sotra denne sesongen.

Søndagens motstander har overrasket mange til nå. Midtveis i sesongen befinner Sotra seg midt på tabellen på en 7. plass med 15 poeng. Det er likevel lenge igjen av sesongen, men det er foreløpig ser det bra ut for Sotra.

MFK på sin side har siden oppgjøret på Straume stadion kjørt over Egersund hjemme eget gress og knust Staal Jørpeland borte på deres kunstgress. I cupen sa det riktig nok stopp da Start fra OBOS-ligaen vant 0-3 på Melløs, men på vei til 3. runde ble Sarpsborg 08 slått 1-0 hjemme på Melløs i 2. runde etter en scoring av Anas Farah.

Det er ikke mye nytt å melde om fra sist gang lagene møttes for MFK sin del utenom at Markus Welinder har spilt seg inn i laget siden kampen på Sotra. Det samme har Claudio Braga som ikke har startet en kamp på benken siden bortemøte med Sotra.

Matchvinneren fra Sotra-kampen Vetle Hellestø har spilt seg inn på midtbanen til MFK etter lei vårsesong preget av Vetleflue og småskader. Borte mot Staal Jørpeland sist helg kunne både Braga og Hellestø notere seg for hver sin scoring. Det samme kunne kaptein Kristian Strande og Edmund Owusu.

Hos MFK er spillere som Bamba og John Phillipe Koko i faresonen for å stå over bortekampen i Halden neste runde om de skulle pådra seg gult kort i kampen mot Sotra.

Merk dere tidspunktet. Avspark på Melløs er kl 15.00. Queens Pub i sentrum åpner kranene kl 12.00, Rompuben kl 13.00 og Øre Villa Kro er åpen fra 14.00. Vi sees på Melløs!

Billettpriser
Kr 120,- for voksen
Kr 60,- barn/honnør
Kr 50,- for Kråkevingen (Kun på ståtribunen)

Foto: Christian Thuesen