Før kampen: Moss FK – Øygarden

Serieleder Moss Fotballklubb tar imot Hordaland-laget Øygarden til toppoppgjør på Melløs lørdag 7. mai. Gjestene gikk på sitt første tap for sesongen sist runde, mens Kællane er ubeseiret i årets sesong.

Øygarden med Tommy Knarvik som hovedtrener satser friskt. Så langt denne sesongen står Knarviks lag med 2-1-1 etter 4 serierunder. Forrige runde fikk de seg en skikkelig på trynet da Kasey Wehrmans Strømmen vant 1-2 på Ågotnes.

Bakerst har de en rutinert keeper i Borger Thomas som har erfaring fra høyere nivå. Backene Knut Haga og Marceli Wawrzynkiewicz gode for dette nivået og leverer i en normal sesong godt med målpoeng.

På midten har de Joachim Edvardsen som en kreativ spiller og helt der fremme finner vi Alexander Dang som har scoret mye på dette nivået som også har erfaring fra nivået over.

Våre helter har åpnet sesongen over all forventning. Sist helg ble Notodden slått borte på Optime Arena med et godt bortefølge i ryggen.

Vetle Hellestø som sto over forrige helg med en ei vond tå er fortsatt usikker inn mot kampen mot Øygarden. Thomas Klaussen og Michael Singh har begge slitt med dårlige knær. Toppscorer Bamba må passe seg etter at han mot Notodden pådro seg sitt 3. gule kort på 4 kamper. Får han gult kort lørdag betyr det at vår kæll fra Zambia må se 16. mai kampen mot Ørn-Horten sammen med Kråkevingen fra tribunen.

Det interessante er om MFK går ut med en trebackslinje eller en forsvarsfirer. Med tre gode midtstoppere tilgjengelig og Velte Hellestø fortsatt er usikker kan for bli en formasjon med Kristian Strande, Emmanuel Troudart og Stian Andersen.

Samtidig blir det spennende å se hvem Thomas Myhre foretrekker fra start helt der fremme. Claudio Braga slitt innledningsvis mens Anas Farah startet hjemme mot Ullern og kom inn ved pause for nevnte Claudio Braga.

Helgens kamp går lørdag 7. mai og ikke søndag som de to foregående hjemmekampene. Avspark på Melløs er kl 16.00. Vi sees!  

Christian Thuesen

Viva Claudio
Viva Claudio
Står i baris han,
På instagram,
Viva Claudio