Før kampen: Moss FK – Odd 2

Det er klart for ny kamp hjemme på Melløs når rekruttene til Eliteserielaget Odds BK kommer på besøk. Søndag skal Kællane slå tilbake etter tapet mot Arendal for to uker siden.

I oppgjøret som ble spilt på Skagerak Arena tidligere vant MFK 1-3. Før var det  Filip Jørgensen som ga Odd ledelsen etter en corner, men etter scoringer av Anas Farah, Noah Alexandersson og Marius Andresen var det MFK som kunne juble for en 1-3 seier til slutt.

Odd har ikke vunnet en kamp i PostNord-ligaen på denne siden av sommerferien siden de slo Sotra på bortebane 18. juli. Forrige runde endte det med poengdeling hjemme mot Ørn-Horten etter å ha ledet to ganger med en mann mer.

Men kan vi egentlig forvente oss av Odd 2? Rekruttene fra Skien har 6 poeng ned til Staal Jørpeland som ligger under streken med en kamp mindre spilt enn rekruttene til Odd. Toppscorer Abel Stensrud har startet de siste kampene etter at Odd i sommer forsterket på spissplassen med Adama Diomande og Philipp Zulechner. Det er heller ingen skjult hemmelighet at Stensrud har et godt øye til Kråkevingen. På Instagram har vi spurt om han blir med til Moss uten å ha fått noen svar.

Utenom Abel Stensrund har Ivan Mesik, Magnus Lekven, Syver Aas, Thomas Rekdal og Flamur Kastrati spilt en del i PostNord-ligaen i år. Dette er spillere med solid erfaring fra et høyere nivå. Magnus Lekven startet faktisk sist gang lagene møttes i seriespill tilbake i 2008. En kamp som MFK for øvrig tapte 3-2 på Skagerak Arena hvor Lekven ble byttet ut på overtid.

Når det kommer til vårt eget lag tror jeg det var mange som hadde godt av en liten ufrivillig pause forrige runde. Etter det jævlig tapet i Arendal for to uker siden fikk Kællane god hjelp av Strømmen som knuste serietoer Arendal 5-0 hjemme på Strømmen stadion forrige helg.

Det blir spennende å se om det blir gjort noen endringer i laget etter tapet mot Arendal. Aksel Potur har startet de siste to siste kampene på benken. Spissen Bamba har slitt med en liten skade etter kampen mot Notodden for en drøy måned siden, men er nå tilbake. Sammen med Aksel Potur var de meget spillesugende da vårt rekruttlag slo Råde for to uker siden. Kan det være at de har gjort nok inntrykk på hovedtrener Thomas Myhre til en startplass mot Odd? Tiden vil vise.

Det er mange som har lurt på hvor lenge det er til før Marius Hagen får sin første kamp fra start for MFK. En kampklar Hagen hadde MFK hadde kanskje vært det MFK hadde trengt i Arendal med sin rutine. En annen som er tilbake fra skade er franskmannen Emmanuel Troudart som har slitt nå i sommer.

Det er 6 spillere som står med 3 gule kort og er dermed i faresonen for å måtte sone karantene. Bamba, Kristian Strande, Alexander Håpnes, John Phillipe Koko, Leo Getz og Marius Andresen må stå over neste kamp mot Strømmen dersom noen av dem pådrar gult seg kort i kampen mot Odd.

Vi har 6 kamper igjen å spille denne sesongen hvor vi har en unik mulighet til å ta et opprykk. Hvem hadde trodd dette da vi startet opp i januar med 7 spillere på kontrakt? Ikke jeg i alle fall. Kællane fortjener all den støtten de kan få. Vi er ikke akkurat bortskjemt med oppturer og gode sesonger siden vi rykket ned fra Adeccoligaen? For vi taper sammen, og vinner sammen!

Før kampen søndag er det Barnas dag på Melløs fra kl 10.00. Møt opp og alle som deltar på Barnas dag får gratis inngang til kampen mot Odd kl 13.00.Med andre ord er Melløs stedet å være søndag!

Billettpriser:
Kr 120,- Voksen
Kr 60,- Barn/Honnør
Kr 50,- Kråkevingen (Gjeleder kun på ståtribunen)

Som en følge av tidlig kamptidspunkt er det bare Queens Pub som har åpent før kamp fra kl 12.00. Rompuben åpner 13.00 og øre Villa Kro åpner senere. Ta en tur innom etter kamp!

Foto: Christian Thuesen