Før kampen: Moss FK – Arendal

Det er klart for nok en toppkamp på Melløs denne sesongen. Arendal står på motsatt banehalvdel når Moss Fotballklubb byr opp til fest. Næringslivet spanderer inngagen. Grip muligheten!

Kællær på topp, førsteplass mot tredjeplass. Det er status før MFK tar imot Arendal Fotball søndag kl. 16.00. Laget fra det blide Sørlandet var av veldig mange tippet som den soleklare opprykkskandidaten i PostNord-ligaen avd 1 før sesongstart.  Laget som i fjor ble nummer to i avdeling 2 maktet ikke å ta steget opp til OBOS-Ligaen etter å ha blitt satt på plass av Hødd i kvaliken. I oppkjøringen så laget veldig solid og godt ut, noe de også har vist i enkelte seriekamper. Etter seiere over Odd2, Kvik Halden, Sotra, Ullern og Vard, har man også gått på et par leie poengtap mot Egersund og Staal Jørpeland.

Sesongens eneste tap kom i runden seks borte mot Notodden. Før denne kampen innehar Arendal tredjeplassen på tabellen med sine 17 poeng. Et poeng bak andreplassen Egersund, som har en kamp mer spilt. Samtidig hele syv poeng bak MFK, som troner øverst på den berømte tabellen.

Ser man på laget så finnes det mange kvalitetsspillere på dette nivået i denne troppen. Solide Jonathan Byttingsvik vokter som vanlig kasa bakerst. Foran han består forsvarsrekka mest sannsynlig av Jonas Fredriksen og Tobias Englund på backene. I midten bekles av kaptein Sune Killerich og mossingen Edvard Linnebo Race.

Race debuterte for A-laget til MFK i 2013 på hjemmebane mot Birkebeineren i en 4-0 seier for MFK. Siden den gang har den robuste forsvarsspilleren vært innom Stabæk, Kongsvinger, og Raufoss før han endte opp på NORAC Stadion i Arendal.

På midtbanen finner vi meste sannsynlig en trio med Preben Skeie, Sverre Martin Torp og Sebastian Remme Berge. På topp finner vi midtspiss Andreas Hellum. Den tidligere Asker, Nybergsund og Mjøndalen-spilleren er virkelig en mann å se opp for. Spissen som gjorde 21 mål på 27 kamper i 2021, står så langt med tre scoringer på fire kamper i 2022.

På flankene har trener Roger Risholt nok av alternativer å velge mellom. Både Sander Lille-Løvø, Mathias Johansen, Håvard Meinseth, Rasmus Lynge Christensen, Kristian Eriksen og Ole Marius Håbestad kan alle bekle og gjøre en god jobb på vingene i Arendals 4-3-3 formasjon.

Dessverre for trener Risholt så er nøkkelspiller Tord Salte ute med nakkebrudd. Derfor har en hentet inn Tobias Hafstad på lån fra Tromsø. Hafstad gjorde suksess på lån hos Arendal i fjor, og forventes å være en solid forsterkning for dette laget.

Så langt i sesongen har Kællane imponert. Spillemessig har det kanskje ikke alltid sett fantastisk ut. Men den soliditeten i det defensive har vært ekstremt bra, og imponerende. I tillegg virker lagmoralen å være på topp på Melløs om dagen. Ikke unaturlig når man bare vinner og vinner. Noe annet ville vært ekstremt rart faktisk. Nøkkelen i denne matchen blir å fortsett å ha fokus på egne arbeidsoppgaver og virkelig ta krigen mot et sterkt og robust lag.

På skadefronten så er Michael Singh, Thomas Klaussen, Sebastian Pedersen og Aksel Barran Potur uaktuelle.

I tillegg er det jo som vi alle vet folkets kamp på søndag. Det vil si at samarbeidspartnere og privatpersoner gir en sum per tilskuer som setter sine ben innenfor portene på Melløs.

Det betyr gratis inngang! Så nå folkens, nå er det ingen unnskyldninger. Så dropp båten, stranda og alt annet rør. Alle mann til Melløs. La oss sammen skape magisk stemning og hjelpe Kællane å befeste sin posisjon på toppen av tabellen, og ta sin niende strake seier(egentlig den niende da), men jaja.

«Detta skal vi klare, detta skal gå bra»

Queens Pub i sentrum åpner kl 13.00, det samme gjør Rompuben i den andre delen av byen. Øre Villa Kro åpner kranene kl 14.00. Øre Villa Kro og Rompuben sender landskampen Norge – Sverige som starter rett etter kampslutt på Melløs!

Avspark på Melløs søndag 12.juni kl 16.00! Vi sees!

Foto: Christian Thuesen