Før kampen: Egersunds IK – Moss FK

Nest siste bortekamp for sesongen er mot Egersund eller Egersunds som de egentlig heter. Vi kaller dem for Egersund. Ferdig snakka. Blir det 3 poeng med hjem til Moss lørdag?

Lørdag reiser Moss Fotballklubb til Rogaland for å møte Egersund til et spennende toppoppgjør.  Detter blir sesongens nest siste bortekamp,mot en tøff motstander. Før kampen er det MFK som er serieleder med to poengs ledelse ned til Arendal som innehar andreplassen. Roger Risholts mannskap møter samtidig Vard Haugesund på Haugesund Stadion. Kjør da,Vard!

Til tross for at Egersund har vært et topplag i flere sesonger har Kælla hatt et godt tak på tigrene. I 2019 endte oppgjørene med MFK seier. 1-0 seier på bortebane og en knusende 6-2 seier på Melløs sikret seks deilige poeng den sesongen. I årets første møte ble Egersund sendte hjem med et 2-0 tap i sekken den 26.juni, etter en meget solid kamp av kælla.

Egersund har de siste årene fått tilnavn «papirlaget». Et lag som alltid ser spennende ut før sesongen, men som aldri pleier å lykkes. Før sesongen valgte Egersund å kutte kraftig i budsjettet, samtidig som en del kvalitetsspillere forsvant ut døra. I tillegg valgte klubben å trene på dagtid, kjøre flere dobbeltøkter i oppkjøringen. Dette for å profesjonalisere trenings hverdagen. Inn med det hentet to ukjente svenske fra skogene i Umeå, som har vist seg som gode forsterkninger. I tillegg til spillere fra lavere nivå i Rogaland. Allikevel har de klart å skrape sammen 41 poeng til nå.

Laget trenes av Ojan Bijan. Bijan tok over laget sommeren 2018, og har siden det ledet laget. En trener som er tilhenger av ball-besittende og offensiv fotball. Hvis vi ser på laget så de en god sentrallinje med spillere som Jens Stigedal, Ådne Midtskogen, Jo Stålesen, Chris Sleveland og Stefan Lindmark. Framover i banen må man se opp for kantspilleren Stian Michalsen. Etter å ha dominert PostNord-ligaen i 2021 har det gått litt tyngre denne sesongen. Men toppnivået til Michalsen er det ikke noe å si på. I tillegg er spissen Simen Hammershaug kapabel til å avgjøre matcher på egenhånd. I tillegg får vi et gjensyn med årets kæll 2018, Sivert Strangstad. Mysengutten har denne sesongen måttet finne seg i å sitte en god del på benken. Det forteller litt om konkurranse sentralt på midtbanen i EIK.

Egersund har de siste sesongene sett helt fantastiske ut på vårsesongen, og raknet på så det synger på høsten. I år har de valgt å gjøre det motsatt. Etter å ha vaklet på våren har høstsesongen vist hvor stort potensiale laget innehar. To to siste kampene har de derimot gått på poengtap mot Ørn Horten og sist et surt tap i Notodden. Hvis tigrene skal ha noen som helst sjanse på kvallikplassen, er dette en must win game.

MFK kommer fra en deilig 1-0 seier over bunnlaget Staal Jørpeland sist lørdag. Claudio Braga ble matchvinner med sin scoring i det 63. spilleminutt. Seieren burde helt klart vært større sett til spill og sjanser.

Det er meldt dårlig vær til lørdag. En naturgresmatte i oktober bruker ikke å invitere til finspill. Dette blir fort en klassisk krigerkamp hvor ballen er mer i lufta enn på bakken. På med skruknotter kællær. Knus dem!

Avspark 14.00 – Kampen kan streames hos Moss Avis og Direktesport for de som ikke tar turen nedover.

Foto: Christian Thuesen