Cláudio Braga ble matchvinner i regnværet

Toppscorer Cláudio Braga noterte seg for sin 9. scoring i PostNord-ligaen da han ble matchvinner hjemme mot Staal Jørpeland.

Det var et MFK-lag som fra start gikk rett i angrep. Først førsøkte fredagens bursdagsbarn Noah Alexandersson seg på en frekkis av et frispark, men gjestenes sisteskanse fikk avverget til hjørnespark.

Det var fra MFK sin høyreside mesteparten skjedde i denne kampen. Marius Andresen fant Cláudio Braga i boksen med et innlegg, men Rafal Dobrolinski i Staal buret fikk avverget til hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket ruvet Kristian Strande øverst i boksen, men heading gikk i stolpe ut for MFK.

Kaptein Strande skulle igjen forsøke seg da han fyrte av til fra rundt 35 meter og tvang Dobrolinski ut i full strekk. MFK var i siget før pause. Cláudio Braga var hadde også flere målsjanser, men igjen holdt Dobrolinksi unna det som kom.

Rett før lagene gikk til pause var Kristian Strande nok en gang farlig frempå etter hjørnespark fra Leo Getz, men igjen var Dobrolinski der og sørget for 0-0 til pausen.

MFK forsøkte i samme tempo etter pause, men naturlig nok ble det litt tyngre utover i kampen da et voldsomt regnskur kom over Melløs, men selv litt lavere tempo som en følge av en tung og bløt gressmatte på Melløs malte MFK på videre.

Etter 63 minutter skulle MFK endelig får sin scoring. Etter et flott forarbeid av Noah Alexandersson som gikk av et par mann før han fant Cláudio Braga inne i 16 meteren. Portugiseren avsluttet på direkten under armen på Dobrolinski til 1-0 til MFK!

Med dette måtte Staal Jørpeland frem i banen og mange tenkte nok at her kunne det komme flere scoringer for MFK. Gjestene hadde til nål ikke vært i nærheten av scoring, men ut i fra stemning på tribunen var det flere som opplevde at MFK inviterte Staal Jørpeland inn i kampen.

Rett før fulltid fikk Staal Jørpeland en ball i nett bak Mathias Eriksen Ranmark, men heldigvis for MFKs del ble scoringer avvinket for offside. MFK ble også snytt for et klart straffespark langt inne i overtiden, men til slutt var det MFK som kunne juble for 3 nye viktige poeng i jakten på OBOS-ligaspill neste sesong.

Foto: Christian Thuesen
Kampfakta

Moss FK – Staal Jørpeland 1-0(0-0)
Melløs, Moss

Tilskuere
392

Mål
1-0: Claudio Braga

Gult kort
Marius Hagen, Moss FK
Even Østensen, Staal
Aleksander Hinna, Staal

Moss FK XI 4-3-3
Ranmark – Andresen, Strande, Welinder, Getz – Potur, Hangen(Troudart), Grundt(Håpnes) – Alexandersson, Claudio Braga, Farah

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Christian Thuesen ©