Før kampen: Arendal – Moss FK

Kampen mellom Arendal og Moss Fotballklubb blir omtalt av mange som en tidlig seriefinale i vår avdeling. Før kampen er det 7 poeng skiller Arendal og Moss Fotballklubb som har en kamp mer spilt enn sørlendingene.

Arendal har åpnet høstsesongen med to knepne hjemmeseiere 3-2 mot Ørn-Horten og 1-0 hjemme mot Ullern før de forrige helg hadde spillefri.

Som eneste lag i avdelingen er Arendal ubeseiret hjemmebane med 7-1-0 på og var som kjent det første laget i avdelingen vant mot MFK tidligere i sesongen. Med 7 poengs luke opp til MFK før lørdagens kamp har Arendal alt å tape i møte med MFK når de nå inviterer til publikumkamp med gratis inngang på Bjønnes.

I likhet med MFK har ikke Arendal en storscorer som skiller seg ut med mange mål, men angriperne Lille-Løve, Johansen, Christensen og Håbestad står med 21 mål til sammen. I sommer har de forsterket laget med Sander Marthinussen fra Kongsvinger og Vegard Bergan fra Start. Marthinussen var med å senke MFK forrige sesong da han scoret Kongsvingers 4-0 scoring på Gjemselund i fjor høst. Bergan har solid erfaring med mange kamper for Odd, Bodø/Glimt og nå sist Start.

MFK har aldri vunnet over Arendal i en tellende kamp. På 5 kamper har det blitt 0-2-3. Tilbake i 2019 tapte MFK 3-0 på NORAC Arena, men 3 år tidligere spilte MFK 2-2 etter scoringer av Fabian Stensrud Ness og Bajram Ajeti. Den sesongen endte det med opprykk for Arendal med tidligere MFK-trener Knut Kjartan Tørums bak spakene.

Etter det famøse tapet i Lystlunden for to uker siden reiste MFK seg igjen hjemme med 3-0 mot Fløy etter hat-trick av Claudio Braga. Det vi fikk se på Melløs forrige helg var et lag som virkelig ville vise at prestasjonen borte mot Ørn-Horten runden før bare var en dårlig dag på jobben.

Noah Alexandersson var tilbake etter karantene og Stian Andersen var inne på laget igjen da han sammen med Markus Welinder og tidligere Arendal-spiller Kristian Strande dannet en sterk stoppertrio. Sammen med resten av laget slapp de ikke til gjestene nevneverdig mye.

Før kampen mot Fløy var det flere spillere som sto i faresonen for å måtte stå over helgens kamp mot Arendal og unngikk unødvendig gule kort. Foruten langtidsskader er reservekeeper ute med skade mens Emmanuel Troudart er tilbake i trening.

Hvor vidt Thomas Myhre og resten av trenerteamet vurderer å gjøre noen endrer fra laget som startet sist får vi vite på lørdag, men nykommer Madhu banker på døra til en startplass. Oslo-gutten kan bekle flere roller på banen og kom sist inn på venstrebacken for Leo Getz.

Kråkevingen har satt opp buss til lørdagens kamp. Takket være fantastiske sponsorer både næringslivet og privatpersoner ruller vi nedover E18 lørdag. Det meldes om god trafikk telefonen til turansvarlig. Har du ennå ikke meldt deg på? Send til Hjælmen på 99 24 21 56.

Oppmøte på ferjekaia i Moss kl 09.45 før vi tar ferja over til Horten hvor bussen står og venter på oss.

Gratis for medlemmer
150,- for ikke medlemmer
Barn er gratis
VIPPS: #758282

Alle til Arendal

Avspark på NORAC Arena kl 15.00. Har du ikke muligheten til å dra til Arendal kan kampen streames hos Moss Avis/Direktesport.no

Foto: Christian Thuesen