Fjerde strake seier

Søndag tok Moss Fotballklubb nok en seier da bunnlaget Notodden ble slått på Optime Arena. Den beste seriestarten på 30 år er et faktum.

Det var kællane fra Moss som åpnet best på Notodden, og allerede etter kvarteret lå ballen i nettet. Noah Alexandersson skrudde like så godt et hjørnespark rett i mål, 0-1.

Etter scoringen slapp MFK seg litt ned uten at Notodden helt klarte å jobbe seg inn i kampen. Riktig nok hadde Notodden en ball i nettet før pause, men scoringen ble korrekt avvinket for offside.

Like før lagene skal gå til pause spilles ballen tilbake til målvakten Matias Finnestrand fra en Notodden-spiller. Sisteskansen står lenge og dveler med ballen før han velger å plukke opp ballen. Dommer dømmer tilbakespill og indirekte frispark.

Leo Getz og Noah Alexandersson stiller seg opp ved ballen før Alexandersson triller ballen videre til en umarkert Bamba. Spissen avslutter via en Notodden-spiller og i mål. Dette var også det siste som skjedde i 1. omgang på Notodden. Dermed kunne MFK gå til pause på stillingen 0-2.

Etter pause slipper MFK hjemmelaget mer og mer inn i kampen. I det kampen går inn i de siste 10 minuttene ruver Younes Amer høyest i feltet og reduserer for hjemmelaget, 1-2.

Notodden fikk blod på tann og presset MFK langt tilbake i sluttminuttene uten at de helt fikk satt Mathias Eriksen Ranmark på prøve.

På overtid viser Noah Alexandersson stor klasse da han først kriget til seg ballen før han videre dro av to andre Notodden-spillere. I det han nærmet seg 16 meteren ble han felt at tidligere MFK-spiller Martin Holmen. Dommer dømte frispark til MFK og gult kort til Holmen.

Noah Alexandersson stilte seg opp på enden av 16 meteren. Svensken ble oppmuntret av Hjælmen for å gå på skudd. Svensken vet å lytte til gode råd. Frisparket gikk i en fin bue over muren og i nærmeste hjørnet til 1-3. Til de tilreisende fra Moss store glede.

MFK troner nå alene på topp med 12 poeng av 12 mulig etter 4 kamper med en luke på 4 poeng ned til Arendal. Spillemessig har fortsatt MFK mye å gå på, men vi har ikke lov til å klage på full pott etter 4 kamper.

Neste helg er det Øygarden som kommer til Melløs. Lørdag 7. mai 16.00. Møt opp!

Foto: Christian Thuesen
Kampfakta

Notodden – Moss FK 1-3 (0-2)
Optime Arena, Notodden

Tilskuere
302

Mål
0-1: Noah Alexandersson
0-2: Bamba
1-2: Younes Amer
1-3: Noah Alexandersson

Gult kort
Max Snibb, Notodden
Martin Holmen, Notodden
Younes Amer, Notodden
Stian Bråten (ass.trener), Notodden
Leo Getz, Moss FK
Bamba, Moss FK

Moss FK XI 4-3-3
Ranmark – Andresen, Strande, Troudart, Getz – Håpnes, Koko, Potur, Alexandersson, Bamba (Andersen), Claudio Braga (Farah)