MFK-Veggen – Kommentator Amund I. Lutnæs føyer seg til veggen

Eurosports Amund Iskasen Lutnæs føyer seg inn i rekken av personer som har sikret seg en plass på MFK-veggen. Mossingen Lutnæs og har en fortid som fotballkommentator i blant annet Radio Moss har blitt kjent for sitt elsk til Norges nest øverst divisjon. Nemlig OBOS-Ligaen.

Hva er det ditt første møte og minne med Moss Fotballklubb?
– Fra tribunen er nok det aller første minne da Jon André Fredriksen sikra plassen hjemme på Melløs mot Aalesund i siste serierunde. I barndommen var turene til Melløs høydepunktet i uka. Også fulgte jeg bortekampene nervepirrende enten gjennom radioen eller TV-en. Resultatet hadde jeg med meg hele neste uka. Det avgjorde humøret mitt. Et annet godt minne var MFK-fotballskole da jeg fikk Aaron Wilbraham som instruktør. Det var stort for en liten kæll.

Hvem er din MFK-favoritt all time?
– Her er det mange om beinet, vært mange kule spillere opp igjennom tida. Men få topper Rune Tangen for min del. Lokal spiller. Nydelig overblikk. Og jeg har prøvd å gjenskape de legendariske straffene hans mange ganger på løkka.

Du dekket MFK et par sesonger gjennom Radio Moss. Hvordan var den tiden?
– Som MFK-supporter var det drømmen. Jeg fikk dyrke min lidenskap. Helt i kjelleren ved tap, og opp i himmelen ved seier. I min første kamp avgjorde Martin Thømt Jensen 1. serierunde mot Løv-Ham helt på tampen. Da var det hodemist i boksen. Bunnpunktet ble nådd på Ågotnes stadion i cupen da Moss røk for Nest-Sotra. FFK på Melløs hadde ligget i potten hvis Moss hadde slått Nest-Sotra.

Mr. OBOS-Ligaen. Noen vil aldri rykke opp. Hvorfor er OBOS-Ligaen verdens deiligste liga?
– OBOS-ligaen AKA kokosligaen er helt nydelig. Alle kan slå alle. Vinner man to kamper på rad kjemper man om opprykkskvalik og taper man to må man passe seg for å ikke rykke ned. OBOS-ligaen lever fra første til siste sekund. OBOS-ligaen er galskap satt i system.

Hva vil du si er forskjellen på OBOS-Ligaen og den gangen MFK var på dette nivået?
– OBOS-ligaen var før i tiden kjent for kick and run-fotball. Den tid er over. Nå er det mange lag som er ballspillende. Og mange unge gutter får prøve seg. Særlig igjennom utlån. Så OBOS-ligaen har blitt en god rekrutteringsarena. Det er veldig positivt synes jeg.

Du jobber tett på norsk fotball og fra tid til annen møter du tidligere MFK-profiler. Pleier du å minne dem på tiden i MFK?
– Hver gang jeg har KBK-kamp så snakker jeg alltid om MFK med Christian Michelsen blant annet. Og jeg bruker ALLE anledninger til å nevne Moss FK når jeg er på lufta, enten jeg er i studio eller ute på arena. F.eks hvis en tidligere MFK-spiller er i aksjon.

Tilslutt. Hva vil du si de ennå ikke har bestemt seg for å bli med på MFK-veggen?
– Det er vanskelige tider vi er inne i nå. Og alle monner drar. Hjelp klubben i ditt hjerte.

#MFKveggen #MittMFK

Fra venstre: Leif A. Strømme, Amund I. Lutnæs og Øyvind Svendsen
Foto: Radio Moss