Drøbak-Frogn trakk det lengste strået

Mandag kveld tok Moss 2 i mot Mikkel Aarstrand og Drøbak-Frogn til kveldskamp på kunstgresset i det som skulle bli en underholdene fotballkamp.

Det startet bra for rekruttene i kveldsola på kunstgresset. Claudio Braga som forøvrig var kaptein for kvelden kom seg fint rundt på venstresiden og fikk slått inn foran mål. Der sto Nicolai Schau som på forsøk nummer 2 fikk satt inne 1-0.

DFI jobbet seg tilbake i kampen og Markus Aaser Grønli utlignet til 1-1 etter kvarter på kunstgresset. MFK var svært nære å ta tilbake ledelsen ved Aksel Potur etter et flott angrep. Kun en god Philip Haugan i DFI mål hindret MFK ledelse.

En gammel kjenning i Mikkel Aarstrand var tilbake på Melløs etter overgangen fra MFK til DFI sist sommer. Aarstrand som er kaptein på årets DFI utgave styrte det meste på midten for gjestene. I det halvtimen var spilt var det nettopp Aarstrand som fant Aaser Grønli med en strøken langpasning i bakrommet bak forsvaret til MFK. Aaser Grønli gjorde ingen feil alene med Elias Backhe og DFI i ledelsen, 1-2.

Bare minutter før lagene gikk til pause på Melløs fullførte Aaser Grønli sitt hattrick da han fant en åpning i keeperhjørnet til Elias Backhe. DFI til pause på stillingen 1-3.

Etter pausen var det MFK som presset på for en redusering. Claudio Braga reduserte til 2-3 etter 62 minutter og rekruttene var for alvor tilbake i kampen. Med 20 minutter igjen på klokka fant Askel Potur Oliver Skavdal med en flott stikker. Den unge midtbanespilleren hamret ballen kontant i nettet bak en sjanseløs, men ellers god Philip Haugan.

MFK hadde hentet opp forspranget til DFI og nå var det kun seier som gjaldt, men med 8 minutter igjen av kampen rotet MFK det til for seg selv. Curtis Bokuma utnyttet en feil i MFKs unge forsvar og sendte gjestene tilbake i ledelsen.

Etter dette gikk spruten litt ut av et ungt og tappert rekruttlag og DFI kunne juble for 3 poeng.

– Gratulerer med en fantastisk start på sesongen, og siktet til A-lagets kanonåpning på sesongen, sa DFIs kaptein Mikkel Aarstrand etter kampen.

Mikkel Aarstrand fikk 3 sesonger bak seg i MFK før turen gikk tilbake til DFI sist sommer. Kapteinen til DFI kunne fortelle at han fortsatt fulgte med og berømmet Kråkevingens jobb.

– Dere er flinke til å produsere ting rundt og etter kamper. Det har dere alltid vært. Fortsett med det, før han takket for kampen og løp i garderoben.

Neste kamp for rekruttene er borte mot Lisleby mandag 2. mai kl 20.00.

Tidligere MFK-spiller Mikkel Aarstrand kunne glise etter 3 poeng på Melløs.

Råde snudde mot slutten

Opprykksfavoritt Råde kom under etter timen borte mot Kvik Haldens rekrutter etter at Alexander Zoulakis ga hjemmelaget ledelsen.

Simen Kind Mikalsen utlignet til 1-1 etter 83 minutter før samme mann snudde til 1-2 med to minutter igjen av ordinær tid. Dermed slapp Råde med skrekken og står med full pott etter 3 serierunder i Amedialigaen

Sprint-Jeløy tapte i Sarpsborg

Amadou Camara ga Sarpsborg 08s rekrutter ledelsen etter 9 minutter før Tim Reinback utlignet etter halvtimen. Aridon Racaj sendte hjemmelaget tilbake i ledelsen rett etter pause. Mads Dyrseth utlignet for Sprint-Jeløy på overtid, men Laurent Mendy sikret 3 poeng til hjemmelaget langt inne i overtiden.

Dermed står Sprint-Jeløy med 2 poeng etter 3 kamper i NorskTipping-ligaen. Sprint-Jeløy tar i mot MFK til 1. runde i cupen 18. mai på Bellevue.