Clàudio Braga selges til AAFK

For litt over to år siden tok en ukjent portugiser ved navn Clàudio Braga steget inn i MFK-familien. Etter å ha imponert i to treningskamper med to mål, ble Braga dresset opp som en førstegangs turist presentert som den ny MFK-spiller onsdag, den 2. februar 2022. Det eneste som mangla var bare en rumpedaske med klubblogo.


Den energiske angriperen vokste raskt i popularitet, og med hans smittende smil stilte han opp for alle som ønsket å slå av en prat. Men det var ikke før mot sommeren 2022 at Bragas karriere i MFK virkelig tente gnisten. I løpet av 2022 ble han hedret som Årets Kæll av Kråkevingen, og han ble MFKs toppscorer da klubben rykket opp til OBOS-ligaen samme sesong.

Med MFK tilbake i toppfotballen var det Clàudio Braga som ble klubbens toppscorer, og han satte inn imponerende 10 mål i sin første sesong i OBOS-ligaen. Selv når han måtte sone karantene under hjemmekampen mot Bryne, stilte han opp sammen med Kråkevingen. Den samme kjærligheten for supporterne viste han i siste serierunde mot Kongsvinger, begge kampene endte med 2-1 seier til MFK.

Nå, drøyt to år senere, forlater Braga Moss og setter kursen mot Ålesund. Dette gjør ham til den første spilleren som blir solgt fra MFK siden Krister Wemberg ble solgt til Molde den 31. august 2010.

Bragas siste kamp i MFK-drakt ble dermed hjemmekampen mot Fredrikstad. Totalt ble det 57 kamper og 23 scoringer fordelt på cup- og ligakamper.

Vi sees på Melløs 1. juni, kæll. Tusen takk for innsatsen, Clàudio. VaMoss!

Alle foto: Christian Thuesen