Før kampen: Brattvåg – Moss FK

Plassering i 2019: 9. plass PostNord-Ligaen avd 1
Trener: René Skovdahl
Hjemmebane: Brattvåg Kunstgress

Siste møter mot Moss
2019 (2 div): 2-2 B
2019 (2 div) 2-1 H

I redaksjonen har vi brukt noen dager på denne teksten. For hva skal en si om Brattvåg? Brattvåg som klubb har vaket i lokalfotballen inntil for noen få år siden da lokale investorer ville få klubben opp i toppfotballen. Etter litt opp og ned mellom 2-3. divisjon har Brattvåg holdt seg siden 2018.

Her er vi inne på kjernen i saken vår. Dette er en klubb som må hente spillere utenfra for å overleve og mangler kontinuitet. Med tradisjonsklubber i hele fylket ser Brattvåg ofte ut av landet og har hentet mange spillere og med dansk trener har det blitt ett dansk preg over spillerlogistikken i år.

I tillegg har de hentet opphausede Sam Tattum med bakgrunn fra Manchester City. Han fikk et brutalt møte med norsk PostNord-Liga. Mot Skeid hvor han var rundingsbøye og endte opp utvist etter en idiotisk takling.

Vi i redaksjonen biter ikke på cv og stiller heller spørsmål ved hvorfor spillere med slik akademibakgrunn havner på Sunnmøre. Snakk ned føttene Tattum!
En spiller redaksjonen heller vil fremheve er Tobjørn Grytten som en mulig x faktor. Med solid erfaring fra toppnivå hos Aalesund FK har han et høyere toppnivå enn PostNord-Ligaen på sitt beste. Grytten er for øvrig regjerende seriemester på Færøyene med KÍ Klaksvík. Etter en skade ble sesongen litt forkortet for han, men han fikk med seg 5 kamper i Europa i tillegg til seriemesterskapet.

Hva er ellers Brattvåg kjent for?: Stedet ble stiftet 11/11/11. Og det er det morsomste vi finner om plassen. Andre ting som har trendet på sosiale medier er parkeringløsningen i det nye kjøpesenteret som er reservert for ansatte med kort, men dette skiltes visstnok ikke.

Søket etter glade saker om Brattvåg har tatt oss flere svinger vi ikke visste fantes. Heldigvis har Twitter råd til fansen som forviller seg opp dit til helgen.
Og bonus: Radioprogrammet Karate hadde en fetisj om en sang som vi poster under saken. Advarsel: spilles av på eget ansvar.