Blir ny hovedtrener for Vansjø/Svinndal

Tirsdag meldte Vansjø/Svinndal i sine kanaler at tidligere trener for MFKs gatelag André Kraft Tveter er ansatt som klubbens nye A-lagstrener. Med det blir Melløs stadion byttet ut med Kirkebygden kunstgress i 2022.

Kraft Tveter som har hatt flere roller i MFK siden han en gang i 2015 skulle «bare» hjelpe daværende juniortrener Gard Hellgren Kristiansen rundt juniorlaget for en liten periode.

Siden den gang har han vært assistent og hovedtrener for juniorlaget, hjelpetrener rundt A-laget og hatt ansvaret for rekruttlaget. Alt dette ved siden av jobben i MFK Care som trener for klubbens gatelag.

I september gikk Kraft Tveter ut i pappapermisjon og i starten av november ble det klart at han ga seg i MFK for å søke lykken etter nye utfordringer utenfor Melløs.

På spørsmålet om hvordan han fikk jobbens som V/S nye hovedtrener svarer Kraft Tveter følgende.

– Jeg så en utlysning i sosiale medier, så jeg tok kontakt. Deretter hadde jeg en fin prat med sportssjef Thomas Aaslund og styreleder Grethe Guttulsrød. Klubben var ryddig og vi hadde samme ambisjoner.

Og det blir trolig en stor forskjell på å trene et gatelag i motsetningen til Vålers stolthelt skal vi tro hovedpersonen selv.

– Det blir nok en ganske stor forskjell. Fokuset på gatelaget var å skape en god sosial arena gjennom fotballen. I V/S skal vi selvsagt ha det bra sosialt, men fotballen vil stå mer i sentrum. Her kommer trenererfaringen jeg har fra G19 og A-laget til MFK godt med.

Etter sine i år i MFK har Kraft Tveter trent en rekke fotballspillere. Om det skulle være noen tidligere elever som kunne tenke seg og slå følge til Våler er V/S nye trener åpen for dette.

– Det er noen av dagens V/S spillere som jeg har trent tidligere, men andre tidligere spiller kan også være interessante. Først og fremst ser jeg frem til å møte og bli kjent spillergruppa som er der i dag. Fra før er det en hel del gode spiller i stallen allerede.

I over 3 år var jobben hos MFK Care en 100% stilling, men mot slutten av våren i år ble stillingen kuttet ned til 50%. For selv om jobben i V/S på papiret ikke er en fulltidsjobb har den nye hovedtreneren flere planer for fremtiden.

– Nå starter jeg opp eget foretak som spillerutvikler. Vær på utkikk etter dinspillerutvikler.no, som lanseres ganske snart.

Foto: Vansjø/Svinndal
Hva er Din spillerutvikler?

Konseptet er individuell – og gruppetrening for spillere som ønsker ekstra oppfølging. Alle spillere av begge kjønn til og med senior er velkomne.

Fokuset vil være taktisk utøvelse/rolletrening, men også fysisk og teknisk trening. Eksempelvis, hvor mange ganger får du som back slått innlegg i løpet av en treningsuke?
– Hvor mange avslutninger får du som spiss?
– Hvor mange ganger får du trent på å forsvare innlegg hvis du er midtstopper?

Dette er ingen kritikk av vanlig lagstrening, for det er helt naturlig at det blir sånn, men jeg håper å være et supplement for spillere og klubber i distriktet.

I foretaket kan jeg jobbe med spillere fra alle klubber, ikke bare V/S.

Både spillere og klubber kan ta kontakt hvis de er interesserte:
Instagram på DinSpillerutvikler eller kan kontakte meg på andre@dinspillerutvikler.no.