Atmosfæren var helt sjukehus!

 

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg

I sin ungdom har han spilt både mot og med verdensmestere, men via Ull/Kisa og KFUM Oslo ble han lansert som en signalspiller på nyttårsaften. Vi har tatt en prat med franske bauta Emmanuel Troudart. Bedre kjent som Mannu.

Hvem er Emmanuel Troudart?
– Jeg har akkurat fylt 28 år. Født og oppvokst i Paris, og hvor fotball har vært en viktig del av livet mitt. Jeg er fra et område som var kjent for å være ganske tøft. Vi spilte fotball til langt på natt hver eneste dag. Det har gjort meg til den spilleren jeg i dag!

Familien min betyr mye for meg og jeg vet hvordan jeg skal nyte de øyeblikkene i livet.  

I din tid i Frankrike. Hvem er den beste motspilleren du har møt, og hvem er beste medspiller?
– Den beste spilleren jeg har spilt mot er Paul Pogba da vi begge var i Paris. Vi var rundt 12-13 år på den tiden.

Den beste jeg har spilt med må være Alphonse Areola. Den beste keeperen jeg har sett, som var med å vinne VM i 2018 for Frankrike. Vi er like gamle, og for å si det slik. 93-kullet i Frankrike var veldig talentfullt.

Hva er den største forskjellen på fotballkulturen i Frankrike og Norge?
– Det er stor forskjell på Frankrike og Norge. I Frankrike vil jeg si at det med taktisk, bedre strukturert og ballbesittende fotball. I Norge er det mer boks til boks.

Fotballen har også større interesse i gjennomsnitt i befolkningen enn Norge.

Hvordan endte du opp i Norge?
– Tilbake i 2016 hadde jeg vært uten kontrakt i 3 måneder. Jeg fikk kontakt med Atta Aneke som fikk meg til Norge hvor jeg signerte en toårskontrakt med Ull/Kisa.

Før du endte opp som Moss-spiller har tilbrakt tid i Ull/Kisa og KFUM Oslo. Hvordan var din tid i disse klubbene?
– Jeg hadde en strålende tid i begge klubbene. Jeg har fått spilt kvalifisering til Eliteserien de fire årene, så vi gjorde det bra. Fikk mye erfaring, ble kjent med mange nye og fikk mange nye venner i Ull/Kisa og KFUM Oslo

Hva er den største forskjellen fra Ull/Kisa og KFUM Oslo sammenlignet med Moss Fotballklubb?
– Den absolutte største forskjellen er interessen i og rundt klubben. Du kan kjenne det på kroppen at dette er en klubb som har mye historie i veggene.

Jeg gikk kanskje ned en divisjon, men jeg har kommet til en mye større klubb!

Du spiller med draktnummer 5 på ryggen. Det samme gjorde Fabien Vidalon. Han var en kriger og en leder på slutten av 2000-tallet. Hadde du hørt om Vidalon før du kom hit?
– Jeg hadde ikke hørt om Vidalon før jeg signerte for Moss Fotballklubb, men jeg har hørt mye godt om han!

Sist søndag var helt episk kveld hjemme på Melløs. Vi kom under i første omgang. I andre omgang snudde vi det og vant! Hvorfor lykkes vi å snu denne kampen til sammenligning til de andre hjemmekampene hvor vi har slitt med å ta poeng?
– Vi følte oss veldig gode, men vi kan fortsatt gjøre det enda bedre. Jeg tror vi lykkes med å snu kampen rett og slett fordi vi er det beste laget på banen. Vi følte at vi lå under litt ufortjent til pause. Vi fortsatte bare og male på videre etter pause og vant fortjent til slutt.  

Den stemningen og atmosfæren som var før, underveis og etter kamp var helt fantastisk. Hvordan opplevde dere den underveis i kampen som spiller?
– Atmosfæren var helt sjukehus! For meg som spiller, så kjenner du trykket og boosten som publikum gir deg. Du får litt ekstra styrke og motivasjon. Om det er da vi scorer eller kaster oss foran et skudd for å forsvare oss. Du kjenner det på hele kroppen.

Som ny i klubben denne sesongen. Det er første gang jeg opplever Melløs fra sin beste side. Det var en helt sjukt deilig følelse!

Har du tidligere spilt for en klubb som har hatt lignende støtte?
– Den gangen jeg signerte min første proffkontrakt i Frankrike for FC Rouen. Det er en ganske stor klubb. Det er mye passion for fotball i Frankrike og vi setter vår egen fotball ganske høyt. Det pleier å være bra trykk på arenaene rundt om i Frankrike.

Men i Norge? Aldri opplevd makan!

Denne uka settes kursen mot Tromsø og Nord-Norge igjen. Hva er ditt fokus før denne kampen?
– Jeg har aldri tapt i Tromsø, så jeg fortsetter gjerne den trenden.

Hvem er den beste danseren i gruppa, og hvem tror du er den dårligste?
– Den beste eller de beste må være «Mo» eller Willy Sanneh. Den jævligste må være Aleksander Andresen.

Til neste hjemmekamp. Hva har du å si til mossingene som vurderer å ta turen på Melløs?
– Jeg nyter hver eneste dag som Moss-spiller. Jeg vil si tusen takk for solid støtte på og utenfor banen. Vi vil gi alt vi har i hver enste kamp.

Det er påtide få Moss Fotballklubb tilbake der vi hører hjemme. Det er noe på gang, og fremtiden ser bra ut for klubben

Foto: Christian Thuesen

Mannu nyter virkerlig de store anledningene på fotballbanen.