Viktig seier for rekruttene

Det var et rent juniorlag pluss Samuel Skarnes Gray som hadde tatt turen til Ås stadion for oppgjøret mot Ås mandag kveld.

Rekruttene gikk ut i et høyt press og holdt ballen i laget og plutselig stod det 0-1 etter en god corner av Ås sin store sønn Samuel Skarnes Gray. Gray svingte ballen inn med stor kraft. Der sto Sander Wold og vipps var rekruttene i en fortjent ledelse. 

Ås forsøkte litt mer, men rekruttene hadde god kontroll og Liam Eriksson satt 0-2 i det som kan kalles litt flaksemål etter 13 minutter. Nok en gang var Skarnes Gray sentral i forabeidet. To mål på kvarter. Man satt med en følelse at dette kunne bli stygt. Kampen bølget litt frem og tilbake, da noen supportere i bakgrunnen fra skribenten pratet høyt om de var invitert på busstur til Arendal. Årets klart viktigste kamp engasjerer mossesupportere.

Ås forsøkte seg litt, men rekruttene hadde god kontroll inn til pause. Sander Wold hadde et stolpeskudd som hadde fortjent bedre skjebne, men det unge mannskapet fra Moss ledet fortjent 0-2 til pause.

2. omgangen begynte med bølgende fotball frem og tilbake. Ingen lag ville bruke mer krefter enn nødvendig, og det er litt tilfeldig at Ali Jarfar ble vist ut direkte som bakerste mann i det 67 minutt. Fra min vinkel langt unna så det ok ut, men etter kampen ble jeg fortalt det var offside, så det var forståelig at spilleren var fryktelig skuffet.

Ås fikk et frispark utenfor 16 meteren etter en periode hvor rekruttene hadde sluppet seg litt ned. Opp gikk Andreas Amundstad å dunket ballen flott i mål. 1-2 og det var kamp igjen. Litt unødvendig, men dette ble mer spennende enn forventet. Mot slutten av kampen var de unge lovende fra Moss tydelig slitene og Ås forsøkte seg på en sluttspurt, men stanget mot et kompakt MFK. Kampen endte til slutt 1-2. 

En fortjent MFK seier og viktige poengi kampen for videre spill i Amedialigaen.  

Foto: Joakim Bekkåsen
Kampfakta

Ås – Moss 2 1-2(0-2)
Ås stadion, Ås

Tilskuere
13

Mål
0-1: Sander Wold, Moss FK
0-2: Liam Eriksson, Moss FK
1-2: Andreas Amundstad, Ås

Gult kort
Andreas Amundstad, Ås
Vegar Thorsov, Ås
Herman Roer, Ås

Rødt kort
Ali Jaafar, Moss FK

Moss FKs tropp
Backhe, Haugsvær, Berg, Skarnes Gray, Melbye, Eriksson, Roer; Askland, Wold, Schau, Stavdal, Jaafar, Bjørndahl, Karlsrud,Wensell Guttulsrød, Abdulkadir, JinWu Hoff