Videre til neste runde

Mye av fokuset før kamp lå den beryktede gressmatta i RVS Parken. At gressmatta på Vestfossen og på Strandajordet var dårlig er ingen skjult hemmelighet. Denne banen har et ryktet på seg å være blant den dårligste i sin klasse.

For oss lokale kan det sammenlignes med de gangen en møtte Øreåsen på en av grusbanene på 80 og 90-tallet. Om det var på «Egget», 11’er banen eller den smale 7’er banen. Det var alltid tøft å være motstander på Øreåsen. Slik er det på Vestfossen også, men banen er lik for begge lag.

Vestfossen på sin side har ikke spilt en tellende kamp siden høsten 2019. 30. juni i år tok de seg 3 ukers ferie før de startet opp igjen denne uka. Bare for å ha sagt det. De trener 2 ganger i uka. En av spillerne hadde ikke spilt seniorfotball siden han var 19 år. I dag er han 28 år. Vestfossen = Publag!

Over til selve kampen. Det var det lite som skjedde på Vestfossen den første halvtimen før Christoffer Skårn viste frem skuddfoten. På hjørnet av 16-meteren fant han tid og rom før han hamret ballen hardt og kontant bak Vestfossen keeper. Moss Fotballklubb i ledelsen.

Moss Fotballklubb fikk et lite grep om kampen uten at de helt skapte de store sjansene, men Christoffer Skårn var frempå igjen. Fra drøye 35 meter pluss minus, kanskje mest minus? Hardt og velplassert nede i samme hjørne som på den første scoringen, 0-2.

Kællane var inne i en litt bedre periode og hadde god kontroll på kampen. Debutant Casper Hjerpseth var nære 0-3 med en avslutning fra rundt omkring 16 meteren. Tror jeg. Sto for langt unna. Ballen gikk i tverliggeren hvertfall!

Utover i omgangen ble Vestfossen snytt for et klart straffespark da Aleksander Bjørnvåg trodde i et lite øyeblikk at spilte volleyball på Tronvikstranda. Dommeren lot det passere som resulterte i en kontring med Aleksander Andresen. Andresen satte ballen i mål, men ble vinket for offside.

Like før pause rotet vi det til som vi pleier. Dere husker han spilleren som ikke hadde spilt seniorfotball på 8 år?  Vestfossen kom rundt på vår venstreside med vår kamerat. Kameraten vår slo et godt innlegg som endte opp i at det vi tror og ser fra vårt ståsted var ballen havnet i mål med hjelp av Aleksander Bjørnvåg. 1-2 og pause.

Andre omgang? Uff, her var det ikke mye å juble for. Vestfossen presset oss tilbake i uten å skape det helt store, men vår første sjanse i 2. omgang var en av de store. Endelig lyktes vi å komme rundt på venstrekanten. Innbytter Klemetsen Jakobsen kombinerte fint med en annen innbytter i Leo Getz. Klemetsen Jakobsen fant Furaha i boksen. Leiesoldaten fra Grorud spilte videre til Fredrik Wasenius som på 5 meter skjøt utenfor mål. Her burde det stått 1-3.

Vestfossen var fryktlig nære 2-2 rett før slutt etter et bra trykk etter noen cornere. Heldigvis for Moss Fotballklubbs del sto «Mo» Njie på streken og nektet scoring til vertene.

Helt på slutten av overtiden skaffet Christoffer Skårn et straffespark etter en hands. Klemetsen Jakobsen ga ballen til Christoffer Skårn. Her, hveråsgod. Ta hattricket.

Christoffer Skårn sendte keeper en vei og ballen den andre. 1-3 og slutt.

Det var hyggelig å se to lokale unggutter fra start i venstreback James Masters og indreløper Casper Hjerpseth. De gjorde seg ikke bort og kan gå legge seg med et smil om munnen.

Nokså hyggelig var det å se Christoffer Skårn med Fredrik Wasenius fra start.

Foto: Jan Erik Syverud

Christoffer Skårn var tilbake fra for Moss Fotballklubb med 3 mål borte mot Vestfossen. Her sammen med debutantene James Masters og Casper Hjerpseth.

Kampfakta

Vestfossen – Moss FK 1-3 (1-2)
RVS Parken, Vestfossen
1. Runde i Norgesmesterskapet

Gult kort
Daniel Berg Haugen, Vestfossen
Trygve Andreassen, Vestfossen
Hichem Bekkaoui, Vestfossen
Håkon Wamstad, Vestfossen
Jon Eide, Vestfossen
Anders Ødeverp, Vestfossen

Mål
0-1: Christoffer Skårn (28)
0-2 :Christoffer Skårn (32)
1-2: Selvmål (45)
1-3: Christoffer Skårn (90)

Moss FK 4-3-3
A. Wasenius – F. Wasenius, Bjørnvåg (Njie), Andersen, Masters (Getz) – U. Pedersen, Solvang Nilsen, Hjerpseth (Tesfai) – Anndresen (Klemetsen Jakobsen), Skårn, Furaha