Sprint med utklassing – Råde tapte

Seriestarten for Amedialigaen er bare en liten uke unna. Amedialigaen er også kjent som 4. Divisjon avd. Østfold. I denne avdelingen finner vi vårt eget rekruttlag, Sprint-Jeløy og Råde.

Sprint-Jeløy med storseier

Lørdag formiddag spilte Sprint-Jeløy sin siste treningskamp før det braker løs hjemme på Bellevue. På motsatt side sto Andreas Elvestad og Sarpsborg FK.

De hvitkledde fra øya har levert solide prestasjoner i oppkjøringen med resultater som 6-1 borte mot FuVo (3. div), 11-2 borte mot Askim (5. div), 5-1 borte mot Kråkerøy (3. div) og lørdagens kamp var intet unntak.

Laget fra øya kjørte over SFK, og ga seg ikke før det sto 9-0 på Bellevue. Det var mange som sto frem for Sprint-Jeløy mot SFK. Henrik Stokkebø, Erlend Kiani, Tim Reinback, Alban Ramadani, Alexander Braun Andersen og Marcus Ohlsson. Lista kunne vært mye lengre!

Dermed seiler Sprint-Jeløy opp som en soleklar favoritt til å rykke opp denne høsten. Det skal de også gjøre. Den troppen Sprint-Jeløy rår over for øyeblikket kunne hevdet seg i toppen i divisjonen over.

– Dette lukter fugl sa, Aleksander Braun Andersen i en kort kommentar etter kampen.

Foto: Pål Andreassen

Tim Reinback herjet på Bellevue lørdag. Den snille kjempen noterte seg for to scoringer og to målgivende.

Råde tapte

Sprint-Jeløys tøffeste konkurrent i kampen om opprykket denne sesongen tapte sin siste kamp før det smeller neste helg. Det har blitt levert en rekke gode kamper for de engang bruntrøyene. 7-0 mot Askim, 2-0 mot Christiana BK, 5-1 mot Sprint 2 og 6-1 mot Kråkerøy lar seg høre.

Litt usikker på om det gjenspeiler kampen, men fortjent seier til Lyn. De var gode. Vi slapp inn 3 tullete mål som ikke skal skje. Fikk også to tvilsomme mål annullert for offside, sier Håvard Thun etter kampen på lørdag.

Det ble riktig nok et 5-2 tap borte mot hardtsatsende Lyn på Kringsjå lørdags formiddag. Før sesongen har de forsterket seg med Natan Sansara som skal i tillegg til å jobbe i klubben ved siden av å være spiller.

Tidligere MFK-spiller Håvard Thun ble klar tidligere i sommer, før det denne uka ble det klart at Andreas Wasenius skal vokte buret i Råde idrettspark denne sesongen.

Rekruttene åpner hjemme

Amedialigaen sparkes i gang mot slutten av neste uke. Har du lyst til å se mange gamle, og forhåpentligvis nye MFK-spillere denne høsten er det bare å møte opp både på Melløs, Bellevue og Råde Idrettspark.

Sprint-Jeløy åpner borte mot Ås fredag 13. august kl 19.00. Råde får besøk av grisebøndene fra Rakkestad lørdag 14. august kl 15.00 hjemme i Idrettsparken.

Moss 2 serieåpner hjemme mot Lisleby på kunstgresset mandag 16. august kl 20.00.

Vi håper at vår egen lokalavis blir flinkere til å dekke flere lokale klubber. Mediehuset som eier Moss Avis er Amedia. Det er også de som har kjøpt navnet på denne avdelingen.

Foto: sprintjeloy.no

Eirik Kaldheim og Aleksander Braun Andresen har begge en fortid i MFK. I år har de et ønske om å skyte Sprint-Jeløy opp en divisjon.