Spillet i kulissene

Thomas Myhre er ny sportssjef i Moss Fotballklubb. Den tidligere landslagskeeperen starter i jobben 1. januar 2021, men ligger det noe mer bak signeringen av Thomas Myhre?

Er dette den gledelige starten på en opprydding fra styreleder over forgjengerens dårlig jobb? At Geir vil bygge klubb med fotballens kompetanse i fokus. Rett kompetanse på rett plass. Kanskje han har sett begrensningene til de som allerede har de rollene og hørt på de mange bekymrede tilbakemeldinger som har kommet fra mennesker i og rundt Moss Fotballklubb.

Betyr det forhåpentligvis at Rune Jørgensen slipper litt opp? Og han kan bidra på marked der han har mer kompetanse og større nettverk.

Hvordan vil markedsavdelingen i Moss Fotballklubb takle å få et så merittert navn i klubben? Salgspotensialet vil vi tro vil være mye større med Myhre i klubben og at de må jobbe med andre enn bare hanke inn “kjentfolk”. Litt som da vil solgte lodd på barneskolen på 17. mai. Vi gikk alltid til familien vår først, for der var det garantert et godt salg. Så var det verre å gå til bordet ved siden av det du ikke kjente en eneste en. Da var det viktig med de gode argumentene, friste og trigge.

Til Moss Avis den 3. november sier styreleder Geir Hagnes:
– Begge trenerne har kontrakt ut sommeren 2021. Vi har ingen planer om å endre på det, før det kommer fra dem. Det er det heller ingen signaler på. Alt vi gjør er basert på den økonomien vi har, og de folkene vi har.

Her går styreleder indirekte ut å med mistillit til trenerteamet. “Med mindre det kommer fra dem”. Kort tid etter det ble klart at A-lagets assistenttrener Kristoffer Kolsrud sa opp sin stilling i Moss Fotballklubb. Til mossfk.no fortalte Kolsrud videre at han fikk muligheten for å få tilbake sin gamle jobb, og at Moss Fotballklubb ikke hadde midler til å ta han ut i full stilling. En vinn-vinn-situasjon for begge parter.

Forrige uke var det klart at etter 10 år i Moss Fotballklubb var Henrik Stokkebø ferdig. Her kommer det frem at hovedtrener Marijo Jovic hadde fortalt Stokkebø at han ikke var ønsket videre, men likevel valgte styret å trosse Jovic med å gi Stokkebø et tilbud. Et tilbud til en spiller som ikke hadde fått spilletid allikevel.
En kan spørre seg om styret ga Stokkebø et tilbud som de visste Stokkebø ville si nei til for å redde ansikt, eller for å trosse hovedtrener Jovic? Det er nok litt sannhet i begge tankesettene.

Sport er fra nyttår Myhres bord om Jovic liker det eller ei. Jovic må rettes seg etter Myhre. Assistenttrenerstillingen skrotes for å få på plass Myhre som sportssjef. Eller gjør den det? Vi vet at det har vært aktører inn mot styret som har ønsket å bidra til å få Myhre inn som hovedtrener. Er dette starten?

Thomas Myhre er uansett et navn som klinger bra for byen. En signering byen liker. Ikke minst en historisk assist.

Det blir utvilsomt spennende å følge med fremover!

Foto: Marius Helgå (http://bombaball.blogspot.com)