Snudde etter pause – Åtte strake seiere!

Kællane lå under til pause, men etter hvilen viste Moss Fotballklubb hvorfor nettop de har vunnet alle kampene til nå i PostNord-ligaen.

Det var MFK som åpnet best i vinden på Melløs lørdag. Først var det Leo Getz som angrep fra sin backposisjon. Venstrebacken slo inn foran mål, men Bamba ble hindret av en Strømmen-forsvarer.

Litt senere var det Leo Getz som fant Marius Andresen etter hjørnespark. Headingen fra høyrebacken havnet oppå tverrliggeren til utspill fra gjestenes mål.

MFK var kanskje det førende laget innledningsvis, men utover i omgangen tok Strømmen mer banespillet. Etter 36 minutter skulle de få lønn for innsatsen.

Abdul Agouda kom seg rundt på MFKs høyreside før han videre fant Aiden Harvey umarkert inne i boksen. Australieren gjorde ingen feil og kunne sette inn 0-1 til Strømmen.

Rett før pause var Strømmen nære ved å øke ledelsen. Etter en klarering fra Mathias Eriksen Ranmark som bokstavelig ble tatt av vinden. Ballen havnet til slutt hos tidligere MFK-spiller Shadi Ali som fikk fyrt i vei en avslutning, men Ranmark ryddet selv.

Etter hvilen så vi et MFK-lag som ikke hadde lagt seg ned for å gi opp, men Strømmen var vanskelig å bryte ned. Sjansene uteble selv om MFK presset Strømmen til å falle dypt i banen.

Derfor måtte det noe ekstraordinært til. Etter 60 minutter fikk MFK et hjørnespark. Noah Alexandersson er en kæll for de store anledningene. For andre gang denne sesongen skrudde supersvensken et hjørnespark rett i mål.

Lagene var like langt og nå øynet de fremmøtte nok en seier. MFK fortsatte å trykke på. Litt senere var Noah Alexandersson farlig frempå med nok et hjørnespark, men Strømmen fikk avverget.

Gjestene fra Strømmen var heller ikke ufarlige. Målscorer Aiden Harvey tok med seg Kristian Strande på løpetur, men kapteinen vår fikk presset Harvey til et dårlig touch slik at ballen til slutt havnet inne hos Mathias Eriksen Ranmark.

Etter 75 minutters spill på Melløs kom matchvinnerscoringen. Et langt innkast fra Marius Andresen. Ballen stusset i Strømmen-spiller før den traff hodet til Aksel Baran Potur.

Ballen gikk i en fin bue over Strømmens keeper som fikk en hånd på ballen, men kunne ikke avverge at Aksel Baran Potur ble matchvinner for andre gang denne sesongen. Første gang var borte mot Sprint-Jeløy i NM. Kampen var snudd, 2-1.

Gjestene mobiliserte til en sluttspurt. Helt på tampen av overtid dukket Strømmens kaptein Simen Olafsen opp i MFK-feltet. Midtstopperen satte så ballen i mål, men assistentdommer var rask oppe med flagget for offside.

Dommeren blåste av kampen da MFK satt i gang spillet til ellevill jubel på Melløs. For Kasey Wehrman ble det en rullgardin og rødt kort.

Dermed gikk MFK seirende ut av toppkampen i PostNord-ligaen. Kællane står nå med 8 seiere av 8 mulige. En må klype seg i armen. Dette er sjukt!

Kampfakta

Moss FK – Strømmen 2-1 (0-1)
Melløs, Moss

Tilskuere
700

Mål
0-1: Aiden Harvey
1-1: Noah Alexandersson
2-1: Aksel Baran Potur

Gult kort
Marius Andresen, Moss FK
Anas Farah, Moss FK
Claudio Braga, Moss FK
Shadi Ali, Strømmen
Aiden Harvey, Strømmen
Apipon Tongoy, Strømmen
Simen Olafsen, Strømmen

Moss FK 4-3-3
Ranmark – Andresen, Strande, Troudart, Getz – Håpnes (Hellestø), Koko, Potur – Alexandersson, Bamba (Andersen), Farah (Claudio Braga)

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Christian Thuesen ©