– Over 9000 på Melløs var en syk opplevelse

Som spiller var Jonas Krogstad kjent som en real fighter på banen og la ingenting i mellom i duellene. I sin tid i Moss Fotballklubb var han svært delaktig høsten 2005.

Foto: mossfk.no

Det har blitt noen år siden du var MFK spiller Jonas «Krokken» Krogstad. Hva fyller du dagene dine med etter endt fotballkarriere?
– Dagene fylles opp med Jobb som selger i Helly Hansen. På hjemmebane har jeg en nydelig samboer som heter Christina og tre fantastisk barn, Jacob 8år, Mia 6år og Emma 5 mnd.

I din spillerkarriere fikk du oppleve vel så mye. I 2003 var du sentral da Vålerenga berget plassen i den berømte kvaliken mot Sandefjord. Hvordan var det trykket inne i Vallhall den dagen?
– Den kvalikkampen inne i Vallhall mot Sandefjord er vel noe av det mest nervepirrende jeg har vært med på.

Det var en helt sjuk atmosfære, mye som sto på spill, kontroversielle dommeravgjørelser og spenning helt til siste slutt. At jeg i tillegg fikk bidratt til at vi til slutt holdt oss, var stort både for klubben og for meg. En dag jeg husker med et smil og stadig blir påminnet om.

Før 2005-sesongen ble Valle byttet ut med Melløs. Denne sesongen ble en veldig spesiell sesong som nesten endte med opprykk til Tippeligaen. Vi må prate litt om Voldsløkka 2005. Steffen Nystrøm matchvinner rett før slutt. Scenene etter kamp. Kan fortelle oss litt hvordan det var å være MFK-spiller den dagen?
– Jeg husker at det var helt sinnssykt trøkk i den kampen. Både på banen og på tribunen. Det var et utrolig oppmøte fra Kråkevingen den kampen, som helt sikkert var en viktig faktor til at vi vippet kampen i vår favør i andre omgang. Seier i den kampen gjorde at vi fortsatt hadde muligheten for direkte opprykk.
Nystrøm hadde en god høstsesong husker jeg!

I opprykksfinalen hjemme på Melløs var du sentral da du ga MFK ledelsen 2-1 foran over 9000 tilskuere. Kan du beskrive litt av det trykket og atmosfæren som var rundt den kampen?
– Nok en gang en syk opplevelse! 9000 på Melløs var helt vilt! Det var også veldig trykk i byen i dagene før kampen husker jeg.. En av de morsomste kampene jeg har spilt, hvis du ser bort ifra resultatet.

Vi ledet to ganger og på stillingen 2-1 hadde vi 3 store muligheter til å øke til 3-1. Jon-André Fredriksens forsøk ble reddet på streken, Steffen Nystrøm i stolpen på åpent mål og Tommy Edvardsens miss fra 5 meter. Nøkkelsituasjoner som gikk mot oss den gangen. Har dere pratet noe om denne kampen i ettertid eller det et lukket kapittel?
– Selve kampen var utrolig frustrerende. Vi var det klart beste laget i 1. omgang og vi kunne ledet 4-0 til pause, men vi sviktet litt i begge ender av banen i de avgjørende øyeblikkene.
I andre omgang snudde kampbildet seg, og Sandefjord vant til slutt.. Vi var vel alle enige om den kampen kunne vi avgjort selv i første omgang, så det var veldig surt.

Lørdag spiller MFK en utrolig viktig kamp i racet om opprykk til 1. Div. Har du noen råd eller tips til dagens MFK-spillere som er i den situasjonen de er i nå?
– Nyt øyeblikket! Det er få ting i livet som er morsommere enn å spille viktige og avgjørende fotballkamper foran masse publikum! Og dere spiller for en av de mest tradisjonsrike klubbene i Norge, som også fortjener å ha en plass i en av de øverste divisjonene. Dette klarer dere, Lykke til!!!

Hvis du skal komme med en oppfordring til mossingene før lørdagens kamp. Hva er den?
– Det er meldt strålende vær fra 12-18 på lørdag. Hva er vel bedre enn å rusle opp på Melløs for en pølse i vaffel og en god fotballkamp?! Det er bare å møte opp!!