Nydelige scoringer resulterte i nok en hjemmeseier

Kællane vartet opp med festfotball hjemme mot Sotra søndag ettermiddag. Det var bare tilfeldigheter som gjorde at Moss Fotballklubb ikke vant med større siffere.

MFK åpnet friskt hvor de satt Sotra under press umiddelbart. Angrepstrioen til MFK anført av Noah Alexandersson, Anas Farah og Claudio Braga lekte seg i åpningsminuttene, men det skulle ikke ta lang tid før den første ballen lå i nettet.

Etter 7 minutter satt den for MFK. Anas Farah snappet opp ballen rett foran nesa til Sotra-forsvaret før han satt fart fremover. Etter å ha driblet av hele Sotras venstreside leverte han ballen videre til Claudio Braga. Med en mann i rygg vendte han vekk forsvareren før han smalt ballen nede i nærmeste til 1-0.

Det skulle gå nøyaktig 6 minutter før MFK på nytt vartet opp med nok en kjempescoring. Nok en gang var det Anas Farah og Claudio Braga som var i begivenhetenes sentrum.

Høyrebacken Marius Andresen spilte frem til Claudio Braga som elegant flikket videre til Anas Farah som igjen spilte vegg med Braga. Sistnevnte trådde så igjennom Anas Farah som løp fra alt og alle før han kom alene med målvakt Morten Grasmo.

Farah gjorde ingen feil alene med målvakten. 2-0 før det var spilt et kvarter på Melløs! En nydelig kontring som var tatt rett ut av den berømte læreboka.

MFK fortsatte i samme tempo etter scoringene. Claudio Braga ville virkelig vise seg frem var farlig frempå ved flere anledninger uten at det resulterte i scoring. Gjestene derimot hadde ingenting å komme med.

I det vi nærmet oss halvtimen gikk Vetle Hellestø ned for telling etter han fikk en vridning i kneet da foten hang fast i gresset etter en vending. Hellestø måtte gi seg og ble kjørt på legevakta av Thomas Klaussen.

Over i 2. omgang var MFK farlig frempå en rekke ganger. Anas Farah og Claudio Braga fortsatte å skape hodebry for gjestene fra Sotra, men sisteskansen Morten Grasmo tok det som kom.

MFK hadde også en ball i nettet i 2. omgang ved Noah Alexandersson, men svensken ble avblåst for offside.

Flere mål ble det ikke på Melløs. At det ikke ble et større resultat enn 2-0 er nesten et lite under. Med det avsluttet vårsesongen på hjemmebane med en meget fortjent seier. Skår i gleden er skaden til Vetle Hellestø. Vi krysser fingrene for at det ikke er korsbåndet.

Før Kællane kan ta seg en velfortjent pust i bakken er det Kvik Halden på bortebane lørdag 16. juli kl 18.00.

kampfakta

Moss FK – Sotra SK
Melløs, Moss

Tilskuere
689

Mål
1-0: Claudio Braga
2-0: Anas Farah

Gult kort
Mathias Madsen, Sotra SK
Nishimwe Beltran Mvuka, SK

Moss FK XI 4-3-3
Ranmark – Andresen(Jabari), Strande, Welinder, Getz – Potur(Andersen), Håpnes, Hellestø(Koko) – Alexandersson, Claudio Braga(Bamba), Farah

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Christian Thuesen ©