Midtveis i forrige sesong ble det nevnt at vi skulle få en nye tribune. Sist vi hørte snakk om dette var i 2017. En ny tribune for ståtribunen på Melløs. Den er godt på overtid for å bruke et fotballuttrykk. Hvis det er det minste fukt på tribunen var den såpeglatt. De siste årene har en bare ventet på at noen kanskje skulle slå seg. Heldigvis har ikke dette skjedd. Ennå. Det ble faktisk brukt brodder i de siste kampene i PostNord-Cup, da den var speilblank selv uten is. Legg til mangel på sanitærfasiliteter (som alene er grunn til at NFF ikke skulle godkjenne tribunen, ikke mulig å vaske seg etter toalettbesøk og det var før covid-19).

Tribunen har gjort sitt. Takk for innsatsen. Vi har mange minner der. Både gode og vonde. Nå blir det noe nytt, og muligens det er det jævligste. Det faste stedet du har sett fotball i alle år blir nytt. Vi kan ikke grine over en råtten tretribune. Nå skal vi få noe nytt. En oppgradering. Noe for fremtiden.

Jeg har ikke fått info av noen eller sett noe info på klubbens hjemmesider, Moss Avis eller annet så hva jeg baserer mine tanker på er hva jeg finner på Moss kommune sine nettsider. Der finner vi nabovarsler, innsigelser, plantegninger osv. Jeg tar høyde for endringer, men teksten er basert på tegninger jeg finner der. Toalettene skal rives og flyttes til et felles bygg med kiosker ved inngangen.

Ny tretribune

Det observeres også at det bygges som en ren ståtribune. En ståtribune av tre. Ved et eventuelt opprykk er det lite muligheter for oppgraderinger som igjen hadde betydd mye med tanke på NFFs krav mot kapasitet og sitteplasser.

Jeg føler det er innafor å stille spørsmålet. Er dette tribunen vi egentlig trenger på Melløs?  

Hvis du leser dette og tenker: hvorfor klager han nå? Jeg fikk vite om disse dokumentene igjennom en annen fra banehoppermiljøet for et par dager siden. Klubben har ikke delt dette med oss trofaste som står der. Ikke avisa heller? Mulig det er for å unngå slike tekster som denne, men om en har et snev av fremtidsvett og erfaring fra å gå på fotball ser en dette nok er å gå baklengs inn i fremtiden.

Jeg kaster ut ideen om en dugnad for å lage tak. Jeg sponser med betong til en stolpe eller to for å holde taket oppe.

Samtidig som stadionsaken fra 2008 kommer sigende inn…